Concert d’Álvaro Romero, en el marc de ‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’. En col·laboració amb el Teatre Musical

MúsicaIVAM Centre Julio González

En el marc de l’exposició ‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’, proposem un concert d’Álvaro Romero (RomeroMartín) en col·laboració amb el Teatre Musical (TEM). Aconseguix la teua entrada!

Álvaro Romero ve construint des de fa anys un dispositiu artístic que, des del flamenc, l’extrem crític d’allò poètic, la investigació, l’electrònica, l’agitació i la crítica al col·lectiu LGTBI, ha tractat de desplegar un discurs i unes pràctiques col·laboratives que reforcen mirades i visions del món no sancionades per la ideologia dominant i, en el millor dels casos, proposar altres visions alternatives, alliberadores. Per a això, utilitza referències d’escriptors i poetes homosexuals com Pedro Lemebel, Miguel Benlloch o Jean Genet, entre altres, en els quals troba un discurs que li representa, a més de veure’ls necessaris per a aquesta època convulsa en la qual ens trobem.

A nivell musical, en el projecte RomeroMartín utilitza juntament amb el productor Toni Martín un programari de música electrònica per a acompanyar un cante en les seues formes més clàssiques i arcaiques, amb el repte que suposa alliberar-se de cotilles pregravats i dependre de la inspiració momentània a l’hora d’executar el cante.

En l’actualitat, Álvaro Romero es troba en un procés de creació amb el productor portugués Pedro Da Linha (Buraka Som Sistema), amb el qual estan investigant sobre el folklore de Portugal i d’Espanya, posant el focus en com la colonització duta a terme per tots dos països ha influït en la música passada i recent, els influxos i refluxos que s’han produït i es produeixen a nivell musical, la relació cultural que s’ha anat desenvolupant a causa d’aqueixes anades i vingudes, de l’explotació, de l’esclavitud, de la migració, etc. I de com tot això influeix en la música i en l’art en general de tots dos països, donant forma a nous sons, com el Kuduro progressiu creat en els suburbis de Lisboa.

Relacionats

Miguel Benlloch

11 nov. 2021 – 01 mai. 2022
BibliotecaExposicióIVAM Centre Julio González