Open House 2024

Festival d'Arquitectura

ColaboracionesIVAM Centre Julio González

Durant el festival Open House València multitud d’edificis obrin les seues portes, exhibint la seua singularitat funcional, tipològica i formal, i convidant a tots els ciutadans a explorar l’espai col·lectiu, per a endinsar-se en l’univers arquitectònic valencià i així gaudir de la riquesa de la seua història i diversitat cultural.

Durant un cap de setmana a l’any infraestructures, places, jardins i construccions podran ser recorreguts i explicats pels propis arquitectes i dissenyadors que els van concebre, van transformar, van restaurar i van fer possibles o per col·laboradors del festival.

Per a esta cita que enguany tindrà lloc del 25 al 27 d’octubre, el museu proposa tres tipus de visites:

L’IVAM ocult

Acompanyat per un conservador del museu, el visitant podrà conéixer el plantejament general de la història de la institució, per a a poc a poc, endinsar-se en les zones d’accés privat del museu i recórrer el trajecte que realitza una obra d’art quan arriba a l’IVAM: moll, trànsit, rampa i cambra cuirassada, on poder visitar els magatzems de la col·lecció que alberga l’IVAM.

L’arquitectura del IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern és un edifici de nova planta dels arquitectes valencians Emilio Giménez i Carlos Salvadores, inaugurat en 1989. Donada la singularitat de l’edificació, Carlos Salazar, especialista en l’obra i trajectòria d’Emilio Giménez, posarà en valor les particularitats del disseny de l’IVAM i les intencions dels seus creadors.

L’IVAM i la seua muralla

L’IVAM ocupa una superfície de 18.200 m² i alberga huit galeries destinades a exposicions permanents i temporals. Una d’elles, la Sala de la Muralla, té accés independent i mostra els fonaments de l’antiga muralla medieval de València, construïda en la segona mitat del segle XIV. Atés que la muralla ha sigut objecte d’una nova revisió i adequació, es planteja una visita especialitzada sobre esta, duta a terme pel El Fabricante de Espheras.

 

Dates i horaris

Divendres 25 d’octubre, 18h – Visita ‘L’IVAM ocult’ (aforament reduït)

Dissabte 26 d’octubre, 10h, 11h, 12h, 13h – Visita ‘L’arquitectura de l’IVAM’

Diumenge 27 d’octubre, 10h – Visita ‘L’IVAM i la seua muralla’ (a càrrec de l’arqueòleg José Ferrandis)

Diumenge 27 d’octubre, 11h, 12h, 13h –  Visita ‘L’IVAM i la seua muralla’