Lògica natural

Vicente Guallart

ExposicióIVAM Centre Julio González

L’exposició de Vicente Guallart, a proposta dels seus comissaris, està instal·lada en la sala de la muralla de l’IVAM, un espai de 80 metres de longitud situat davall de la sala d’accés al museu, on es conserva una part de la muralla cristiana de la ciutat de València.

Les peces exposades apareixen suspeses sobre la muralla, element arquitectònic que articula tota l’exposició. La mostra reunix una selecció de 22 maquetes, 12 vídeos i prototips dels seus projectes més destacats, com els ports de Fugee i Keelung a Taiwan, la Muntanya Artificial a Wroclaw (Polònia) i la Sharing Tower de Sociópolis, que també es va exposar al MoMA durant la recent exposició d’arquitectura espanyola.

A més de dibuixos i fotografies dels projectes de Guallart, el catàleg de l’exposició conté una sèrie de referències de treballs científics que utilitza este arquitecte a l’hora de realitzar el seu treball, com els fractals Benoit Mandelbrot i els autòmats cel·lulars d’Aristid Lyndenmayer o les estructures geològiques de Viollet-le-Duc. Inclou a més textos dels comissaris Aaron Betsky i Consuelo Císcar.

Vicente Guallart (València 1963) és un dels jóvens arquitectes espanyols amb mes projecció internacional. Després de treballar amb José Luis Mateo durant quatre anys, va obrir el seu estudi a Barcelona l’any 1993. Ha participat en nombrosos projectes a Barcelona i a l’estranger. Des de 1994 fins a 2000 ha desenrotllat nous projectes en què ha incorporat tant els multimèdia com l’arquitectura.

Els seus projectes es desenrotllen en la confluència de l’arquitectura, la natura i les noves tecnologies. Entre els seus projectes més importants trobem la muntanya de Dénia (la reconstrucció d’una pedrera en un entorn en què se situa un castell de l’època morisca, seleccionat per a la Biennale di Venezia el 2004), tres ports al nord de Taiwan per a impulsar el turisme en l’illa, el Master Plan de Sociópolis a València i la Sharing Tower en el barri de la Torre (València).