València i el seu impacte en la vida de l’artista

Taula redona amb Mª del Carmen Agulló i Clara Solbes. Modera Josep Salvador. Seminari Manuela Ballester #IVAM35

ConversesSeminarisIVAM Centre Julio González

Aquesta taula en què participen Mª del Carmen Agulló i Clara Solbes, moderada per Josep Salvador, explorarà el context valencià en què Manuela Ballester es va formar, abastant tant la seua educació bàsica com la seua formació a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València. Cal destacar les oportunitats educatives disponibles per a les dones, amb un èmfasi especial en la Institució d’Ensenyament per a la Dona.

També es farà una anàlisi de com els anys d’efervescència cultural i felicitat juvenil que va viure a València van marcar profundament Ballester, acompanyant-la als seus exilis a Mèxic i Alemanya, on el record de la seua terra natal va romandre constant.

 

Mª del Carmen Agulló Díaz (Xinzo de Limia, Ourense) és llicenciada en Psicologia, llicenciada i doctora en Pedagogía, i TU de Teoria i Història de l’Educació en la Universitat de València. Les seues investigacions se centren en la història de l’educació de les dones en la Segona República, la dictadura franquista i la Transició, entre d’altres. Mestres de mestres, 150 anys de formació de mestres valencianes; Mestres valencianes republicanes, i La educación de las mujeres en el franquismo. Valencia 1951-1970, són algunes de les seues publicacions.

Clara Solbes és doctora en Història de l’Art per la Universitat de València i investigadora posdoctoral Margarita Salas en el Departament d’Història de l’Art de la UV amb una estada en la Universitat de Granada. Anteriorment va ser becària en el departament de col.leccions del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Personal Investigador en formació FPU en la Universitat de València amb una estada en la New York University. És autora del lllibre El campo artístico valenciano durante el franquismo: una intervención feminista (Tirant lo Blanch, 2023), entre altres publicacions.

Relacionats

Seminari Internacional sobre Manuela Ballester

20 jun. 2024
ConversesSeminarisIVAM Centre Julio González

Manuela Ballester. Una trajectòria oblidada

20 jun. 2024
ConversesSeminarisIVAM Centre Julio González

La pàgina, suport indispensable per a Manuela Ballester

20 jun. 2024
ConversesSeminarisIVAM Centre Julio González