Notícies des de la Serranía

Context

Notícies des de la Serranía


[CRA La Serranía: 18/01/2021]

El rum-rum arriba a la comarca de la Serranía muntanyenca valenciana i rebem notícies dels seus diferents aularis: Chulilla, Sot de Chera, Losa del Obispo i Calles. Encara que són de diferents grandàries, tenen una vida cultural molt rica i hi ha una gran oferta d’activitats per a poder fer. Els seus habitants ens conten que cada vegada hi ha més turisme, però també moltes famílies de tota la vida continuen vivint als seus carrers.

A aquestes terres el primer que van arribar van ser les històries de les persones que treballen en l’IVAM, que han fet les seues pròpies interpretacions dels fets relatats, i també, de les obres preferides de la col·lecció de l’IVAM. Algunes s’assemblen molt a les originals i altres, en canvi, no s’assemblen en res. Entre les originals i les interpretades podem dir que s’han generat obres noves… Gràcies als relats orals de la plantilla del museu, les històries s’han convertit en imatges.

Però ara és l’alumnat qui ens porta històries dels seus pobles… Va haver-hi una batalla en un castell, unes persones van estar en un museu i ens expliquen què passarà, diuen per ací que hi ha un pastor anomenat Vicent… Què més hauran d’explicar-nos les xiquetes i xiquets del CRA La Serranía?