Worlding as Workshop

Worlding as Workshop

Un taller d’Omsk Social Club

El Programa d’Art i Context va oferir una sessió de rol impartit pels convidats Omsk Social Club dijous passat 24 de març de 2022. “Worlding as Workshop” utilitza la metodologia d’aquest col·lectiu que es basa en el Real Game Play (trancing i bodying) per a confeccionar un experiment participatiu de worlding. Mitjançant una infraestructura de visualització descentralitzada i formes de pensament per als participants, Omsk Social Club desenvolupa un nou tipus de visió dirigit a un grup reduït, un treball al qual denominen “percepció com a participació”.

Els conceptes que impulsen a Omsk Social Club es basen en preguntes com qui té l’autoritat per a construir la realitat?, està l’inconscient consensuat?, i temes com la narració col·laborativa, la immortalitat sense naixement i l’espai sagnant.

El treball d’Omsk Social Club es crea entre dos mons viscuts, el de la vida tal com la coneixem, i el dels jocs de rol. Aquests mons es funden en un només. Ací és on Omsk posiciona les seues ficcions especulatives, a través d’instal·lacions immersives que es mouen en un territori que van encunyar en 2017 anomenat Real Game Play (RGP). El seu treball pretén induir estats que potencialment podrien ser una ficció o una realitat encara no viscuda. Per a saber més sobre aquesta proposta, el text “The Living Theatre: Real Game Play as Worldcraft” (publicat en ocasió de l’exposició Màscares [Masks] en 2020, en la Galeria Municipal do Porto, comissariat per Valentinas Klimašauskas i João Laia) ha sigut traduït per l’IVAM i està disponible ací.

Omsk treballa en estreta col·laboració amb xarxes d’espectadors: tot és únic i no assajat. Les instal·lacions que creen examinen els egos virtuals, les experiències populars i els fenòmens polítics, permetent que les obres es convertisquen en un híbrid desmaterialitzat de la cultura actual al costat de les experiències personals úniques del participant. En el passat, els entorns immersius de Real Game Play d’Omsk Social Club han introduït paisatges i temes com el otherkin, la cultura rave, el survivalism, el catfishing, el desig&sacrifici, el trolleo positiu, les estratègies algorítmiques i la criptodivisa descentralitzada.

Han exposat per tota Europa en diverses institucions, galeries, teatres i espais com Martin Gropius Bau, House of Electronic Kunst Basel, HKW, Berlín, Seventeen, London Volksbühne, Berlín, Stroom den Haag, Den Haag Netherlands i Light Art Space Berlín. Han sigut inclosos a CTM Festival (2021), 34a Bienal de Liubliana (2021) 6a Bienal d’Atenes (2018), Transmediale Festival (2019), The Influencers (2018) i Impakt Festival (2018). En 2021 varen ser co-curadores de la 7a Bienal d’Atenes amb Larry Ossei-Mensah.