Punts destacats del museu

Una proposta de M Reme Silvestre i Sintaxis

El 13 de juny de 2023, M Reme Silvestre va convidar al col·lectiu ‘Sintaxis mediación experimental’ per a desenvolupar una activitat amb el grup ‘Els Grans de l’IVAM’.

En 1989, l’artista estatunidenca Andrea Fraser va dirigir un recorregut pel Museu d’Art de Filadèlfia sota l’aparença d’una docent fictícia anomenada Jane Castleton. ‘Museum Highlights’ es va originar com una sèrie de xarrades que buscaven cridar l’atenció a propòsit dels supòsits que, històricament, s’han donat com a vàlids sobre el valor de l’art, la institució del museu i el tipus d’espectador que produeix. Amb esta activació, el col·lectiu Sintaxis va rescatar com a idea d’ancoratge la proposta de Fraser per a recórrer l’IVAM i repensar els seus espais, relacions i connexió amb l’exposició [DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 encuentro, fent una invitació participativa al públic interessat.

‘Sintaxis mediación experimental’ són Diana Guijarro i Àngel Masip. El col·lectiu naix amb una filosofia oberta basada a posar el focus d’atenció en els sabers col·lectius. Per a això planteja una reivindicació dels espais dedicats a l’art entenent-los com a llocs des dels quals reformular les estructures i els diàlegs, alterant, agitant i travessant els seus diferents elements.