Presentació del resultat dels tallers “Espais (in)acabats”

Nota de premsa

El passat 25 de juny es van presentar dos tallers organitzats per l’IVAM i desenvolupats amb alumnat de 3er d’ESO del IES El Carme, durant els mesos de febrer i març. Un d’ells, impartit per l’arquitecte David Estal, va reunir deu alumnes i cinc veïns del barri de El Carme de València, per tal d’analitzar el paisatge urbà al voltant de l’IVAM i el solar situat al darrere, que enfronta directament l’Institut de Secundària. Com a resultat del taller, els quinze participants van fer un auca típica, que es compon de sis panells amb huit escenes cadascuna, amb l’afegit d’un text escrit en vers que relata el que es pot vore en elles.

L’altre taller va consistir en la realització d’un documental creatiu dirigit pel cineasta documental Miguel Ángel Baixauli i quinze alumnes de la mateixa clase de 3er d’ESO. El documental, de quasi 34 minuts de durada, ha estat realitzat pels alumnes, que han assumit diferents tasques dins de la producció audiovisual i han fet un rastreig per els espais que envolten ambdues institucions i altres carrers típics del barri de El Carme, amb la intenció d’intentar trobar una resposta i una eixida a la situación del solar annex a l’IVAM. Amb el propòsit de vincular encara més els dos tallers, es va decidir titular el documental “Espais inacabats”, com a referencia al treball fet per tots els participants dels dos tallers i com a mostra que este tipus de treball de recerca no mai està acabat del tot.

La presentació dels tallers va tindre lloc a l’IVAMlab, un espai recuperat pel museu per vincular-lo amb l’urbanisme, el disseny, l’arquitectura, els projectes socials i urbans i l’activisme. Els encarregats de la conducció i la presentació van ser els mateixos David Estal i Miguel Àngel Baixauli, amb la presència dels alumnes i persones participants, familiars i mestres de l’Institut.

Galeria

Vídeo