L’IVAM selecciona a Sergio Rubira com a nou subdirector de Col·lecció i Exposicions

Nota de premsa

Nota de prensa_Subdirector

València. L’IVAM ha seleccionat al crític d’art i professor Sergio Rubira per al lloc de subdirector de Col·lecció i Exposicions. El museu va convocar el passat 31 de maig el procés de selecció d’aquest lloc, de lliure designació i amb caràcter temporal, el qual ha conclòs hui.

Les persones presentades han tingut deu dies naturals per a presentar les seues candidatures, per a les quals es demanava el lliurament del currículum i d’una memòria en la qual havien d’exposar un pla per a exercir les funcions del lloc. Com a requisits, se sol·licitava la titulació de llicenciatura en Història de l’Art, Geografia i Història, Belles arts o equivalent, nivell A1 d’Inglés i C1 de Valencià.

Sergio Rubira (Madrid, 1975) és professor associat d’Història de l’Art Contemporani en la Universitat Complutense de Madrid i secretari acadèmic del Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual de la UAM, UCM i Museu Reina Sofía. Escriu crítica d’art en El Cultural del diari El Mundo i la revista internacional de fotografia Exit Imagen y cultura. Ha comissariat nombroses exposicions en centres com ara el CA2M (Móstoles), el Centre d’Art La Panera (Lleida), la Biennal de Venècia de 2015, el CGAC (Santiago de Compostel·la), l’Artium (Vitòria) o el Centre d’Art Santa Mònica (Barcelona). Els seus escrits s’han publicat en diversos catàlegs i llibres d’institucions nacionals i internacionals.

El nomenament de Rubira es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat i aquest ocuparà el càrrec de subdirector de Col·lecció i Exposicions l’1 de setembre, per un període de tres anys, prorrogable a quatre.