L’IVAM proposa convertir el solar d’ampliació en un jardí d’escultures obert al barri

Nota de premsa

Nota de Premsa Projecte Solar

La direcció de l’IVAM s’ha reunit aquesta vesprada amb diferents associacions i col·lectius del barri del Carmen per a traslladar-los el seu projecte per al solar d’ampliació. Es tractaria de dotar d’un ús museístic a aquest espai amb la instal·lació d’un jardí d’escultures. El museu ha traslladat també la seua intenció d’obrir el carrer que separa el seu edifici del de la Beneficència per a unir el barri del Carme amb la ronda interior, una de les demandes històriques dels veïns.

A l’espera d’una possible ampliació, el museu considera que aquest terreny de 2.800 metres quadrats, situat en la part posterior del museu, no pot estar més temps en les condicions en les quals es troba. Per este motiu, ha mostrat la seua intenció de condicionar el solar i situar en ell una desena d’escultures de la col·lecció de l’IVAM d’artistes com ara Markus Lüpertz, Tony Smith, Pablo Palazuelo, o els valencians Miquel Navarro, Andreu Alfaro, o Vicente Ortí, entre d’altres.

D’aquesta manera es pretén que aquest espai, en el qual s’instal·larien a més bancs i testos amb arbres i plantes, es convertisca en un lloc de convivència per als veïns i obert al barri. En paraules del director de l’IVAM, José Miguel Cortés, “un lloc en el qual la vida es relacione amb l’art”. La intenció és que puga servir a més com un àrea del museu a l’aire lliure en la qual poder realitzar activitats didàctiques per a xiquets sobre art modern i contemporani.

En la reunió han participat representants d’Amics del Carme, Desayuno con Viandantes, Solar Corona, Intramurs, AJAVA, EASD, UV, UPV, Col·lectiu Mares i Pares de Ciutat Vella, AMPA de les escoles Cervantes i Santa Teresa, IES Barri del Carme, Falla Mossen Sorell-Corona, Falla Ripalda-Beneficència-San Ramón i Associació d’Estudis Fallers.

Trobar una solució adequada per al solar és una qüestió en què la direcció de l’IVAM ja porta mesos treballant. Des de novembre s’ha reunit en diverses ocasions amb representants de diferents associacions socials i veïnals, universitats, centres educatius i plataformes d’activisme cultural per a intercanviar opinions i idees. Així mateix, al febrer ja es va organitzar conjuntament amb el col·lectiu “Desdejuni amb Vianants” un acte d’obertura simbòlica del solar que va comptar amb l’assistència de més de 600 persones. Tot açò amb l’objectiu d’aconseguir un museu obert a la ciutadania i en estreta relació amb el barri.

Galeria