L’IVAM programa una tardor de música contemporània i òpera

El museu inicia la seua programació musical per aquesta temporada amb el cicle 'Somelgroup 2016'

Nota de premsa

pdf-ndp-musica

València. El concert de Noisound: live performance inaugurarà hui dijous, a les 19h, el cicle de música contemporània Somelgrup 2016 “Essa Sonora” a l’IVAM, el primer dels tres que el museu ha programat per a l’inici de temporada. Un cap de setmana ple d’activitats que es complementa, el diumenge a les 13h, amb el primer concert d’òpera del nou curs dels alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts al hall principal. Així mateix la programació de la tardor inclou Músiques de Nova Creació, un projecte del Grup Instrumental de València i l’Institut Valencià d’Art Modern.

Des del dijous fins al diumenge 16, l’IVAM acull la IV edició de Somelgroup “Essa Sonora”, el cicle de música contemporània que es configura com un lloc de trobada entre músics, compositors, artistes i el públic general. En aquesta edició, a més dels concerts a l’IVAM, s’inclourà una investigació artística ampliant l’àmbit de la convocatòria d’obres a les instal·lacions sonores i a treballs interdisciplinaris. Entre les activitats d’aquest cicle s’inclou el taller Un laboratori sonor en la butxaca: creació sonora col·laborativa a través de dispositius mòbils a càrrec de Gianino Clemente, la inauguració de les instal·lacions sonores, el concert de la convocatòria d’obres i el concert del grup CIMMA 2.0, con obres del compositor convidat Sixto Herrero i de Somelgrup.

L’IVAM reprendrà al novembre el seu programa d’activitats musicals amb el II cicle Músiques de Nova Creació, un projecte que tindrà lloc del 4 al 6 del proper mes, l’objectiu del qual és crear un espai on poder difondre projectes interpretatius dedicats a la música d’última creació i de repertori actual. Actuaran Plural Ensemble de Madrid, Taller Sonoro de Sevilla, Ensemble Kuraia de Bilbao, Ocaz Enigna de Saragossa i Grup Instrumental de València. A més, el cicle comptarà amb taules redones en què els compositors presentaran els concerts i activitats educatives per als xiquets i xiquetes.

D’altra banda, l’òpera torna aquest diumenge a l’IVAM gràcies a la col·laboració amb el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de Les Arts. Un diumenge al mes, a les 13:00h, els visitants de l’IVAM podran gaudir d’un recital líric gratuït, que s’iniciarà amb peces de Sergei Vasilyevich Rachmaninov, Rimsky-Korsakov i Tchaikovsky. interpretades per la soprà Olga Zharikova i la mezzosoprà Anna Bychkova acompanyades al piano per Stanislav Angelov.

Relacionats

Cicle de Concerts Somelgrup 2016 “Essa Sonora”

13 oct. 2016 – 16 oct. 2016
MúsicaIVAM Centre Julio González

Actuació dels estudiants del Centre de Perfeccionament Palau de les Arts

18 oct. 2015; 01 i nov. 2015; 13 des. 2015; 31 gen. 2016; 14 feb. 2016; 17 abr. 2016; 15 mai. 2016; 12 jun. 2016; 17 jul. 2016
MúsicaIVAM Centre Julio González