L’IVAM presenta una aplicació per a mòbils en col·laboració amb l’Institut Tecnològic de l’Energia

El projecte s’ha dissenyat específicament per a la galeria 6 del museu

Nota de premsa

PDF Nota Post App IVAM_VAL

València. La directora d’operacions de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Anabel Soria, i la subdirectora de Comunicació i Xarxes Socials de l’IVAM, Ana Moure, han presentat als mitjans de comunicació l’aplicació per a dispositius mòbils Projecte EESIM, que s’ha desenvolupat expressament per a la galeria 6 de l’IVAM, que acull actualment l’exposició de Dora García Respiración Artificial. Performance. Eco Oscuro.

La subdirectora de Comunicació, Ana Moure, ha destacat que “es tracta d’una oportunitat per a incorporar les noves tecnologies a l’IVAM que en els últims temps està realitzant un important esforç en eixa direcció”. Com a exemple, ha destacat la incorporació de pantalles tàctils en la recentment inaugurada exposició ‘Perdidos en la Ciudad’ “que complementen el recorregut expositiu per la mostra i amplien informació al visitant”.

Es tracta d’un projecte pilot dissenyat pel centre tecnològic valencià ITE i finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, a través de fons FEDER, que permet als visitants utilitzar el seu propi mòbil per a complementar la seua experiència cultural en la galeria 6 de l’IVAM.

El projecte s’ha desenvolupat per a aquesta galeria perquè “acull projectes específics i, al mateix temps, projectes vinculats a la ciutat de València i amb les universitats”, ha assenyalat el subdirector d’Activitats del museu, Álvaro de los Ángeles. L’exposició de Dora García Respiración Artificial. Performance. Eco Oscuro., que alberga actualment la sala, era idònia per a desenvolupar aquesta nova app pel seu caràcter conceptual. “Les exposicions d’aquesta galeria requereixen major nivell d’informació”, ha conclòs Álvaro de los Ángeles.

El responsable tècnic del desenvolupament de l’aplicació per a dispositius mòbils Projecte EESIM, Ángel Ros, ha explicat el funcionament d’aquesta APP gratuïta per als visitants. “En primer lloc cal connectar-se a la xarxa wifi de què disposa la sala; després, descarregar-se l’aplicació i crear un perfil d’usuari”, ha explicat Ángel Ros.

Una vegada descarregada l’aplicació, el visitant únicament ha d’acostar el dispositiu als punts rojos habilitats en la sala per a rebre continguts extra de text, àudio o vídeo. La tecnologia s’ha desenvolupat inicialment per a una única sala d’exposicions de l’IVAM, però podria estendre’s a la resta d’espais i fins i tot servir de referent per a altres museus o institucions.

Galeria