L’IVAM presenta ‘Col·lectius Artístics en València sota el Franquisme 1964-1976’ i ‘Cas d’Estudi: Ana Peters. Mitologies polítiques i estereotips femenins en els seixanta’

L’exposició ‘Col·lectius Artístics’ planteja una innovadora dissecció de la cultura visual en una etapa d’especial ebullició cultural i combativa a València

ConvocatòriaNota de premsa

Valencia. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel Cortés, presentarà als mitjans de comunicació les exposicions ‘Col·lectius Artístics en València sota el Franquisme 1964-1976’ i ‘Cas d’Estudi: Ana Peters. Mitologies polítiques i estereotips femenins en els seixanta’ el dijous 23 de juliol, a les 11:00, en una visita guiada a les mostres. El director de l’IVAM estarà acompanyat pels comissaris d’ambdues exposicions, Román de la Calle i Ramón Escrivá, en el cas de ‘Col·lectius’ i Mª Jesús Folch, en el d’‘Ana Peters’; i el director d’Activitats del Patronat Martínez Guerricabeitia, José Pedro Martínez.

L’exposició ‘Col·lectius Artístics’ planteja una innovadora dissecció de la cultura visual en una etapa d’especial ebullició cultural i combativa a València. A través de més de 200 obres, entre pintures, gravats, escultures, dibuixos, revistes, llibres, còmics i pel·lícules documentals, l’exposició repassa la creació el 1964 del trio conformat per Manuel Boix, Artur Heras i Rafael Armengol, el col·lectiu antifranquista Estampa Popular de València, l’Equipo Crónica, l’Equipo Realidad (1966), el grup Antes del Arte (1968), el grup Ara (1970), el Grupo Bulto (1972), l’equipo Escapulari-0 (1972) o el Col·lectiu de Pintors del País Valencià (1976).

L’exposició ‘Cas d’estudi. Ana Peters’ se centra en l’etapa inicial d’esta artista d’origen alemany, en les seues obres figuratives dels anys 60, critiques amb la representació de la dona en l’art i la cultura d’aquells anys i arrelades en l’art Pop valencià. En ella s’exhibeixen vora una trentena d’obres, la majoria d’elles pertanyents al dipòsit que els seus hereus han acordat recentment amb l’IVAM. Per a contextualitzar-les, s’ha seleccionat al voltant de 40 documents, des de publicacions feministes de l’època, fins a revistes que il·lustren la imatge estereotipada de la dona en la societat de consum.

  • Dijous, 23 de juliol, 11’00h 
  • Hall de l’IVAM, C/ Guillem de Castro, 118

Galeria