L’IVAM ofereix aquest divendres una sessió de la DJ, artista i poeta Joven de la Perla

Amb l’actuació de l’artista madrilenya, l’IVAM uneix poesia i música electrònica en el marc del seu programa d’estudis ‘Articulacions’

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

València (28.02.23). L’Institut València d’Art Modern (IVAM) rep, aquest divendres, l’artista, poeta i DJ Perla Zúñiga (aka JOVENDELAPERLA), en una sessió que tindrà lloc a les 19 hores al ‘hall’ del museu. L’actuació s’emmarca dins d’‘Articulacions’, el programa d’estudis sobre teories i pràctiques artístiques que organitza l’IVAM en col·laboració amb les universitats públiques valencianes.

Perla va nàixer en 2016, després d’una malaltia que es va emportar a Rubén, el seu anterior jo. Des de llavors, el treball de l’artista i poeta se situa en zones allunyades de la normativitat, del capitalisme i del temps lineal, explorant el llenguatge, la poesia i la seua unió amb la música electrònica.

Perla utilitza el seu cos com a objecte d’estudi i de treball. En els seus sets manipula el llenguatge i els espais convencionals mitjançant el so, per a construir realitats efímeres on habitar el dubte i el desig. Reconeguda en l’escena club nacional, ha participat en la programació d’institucions, clubs, ràdios i festivals reconeguts com ara Primavera Sound (Barcelona), Boiler Room Festival, OHM (Berlín), Gasworks (Londres), Arena Spa (Porto), Rinse (París) o NTS (Londres), entre altres. Perla, a més, és cofundadora del col·lectiu CULPA, que treballa per aconseguir un espai lliure de violència cap a les persones LGTBIQ en l’escena nocturna de música electrònica.

‘Articulacions’
En el marc del programa d’estudis ‘Articulacions’, l’IVAM està acostant als públics diferents propostes que connecten els processos artístics amb diferents disciplines del saber i les pràctiques culturals. En els últims mesos, han passat pel museu valencià creadores com Isabel de Naverán, Yinka Esi Graves o el duo Cooking Sections.

Relacionats

DJset. Joven de la Perla

03 mar. 2023
ArticulacionsMúsicaIVAM Centre Julio González