L’IVAM i la discoteca Spook unixen música ‘techno’ i pólvora per a revisitar el concepte de ‘mascletà’ en ‘Pólvora, cos, so. IVAM en Spook’

Comptarà amb DJ en directe, una taula redona i produccions musicals realitzades usant el banc sonor gravat en la Pirotecnia Caballer

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • La trobada se celebra el dissabte 2 de març, a partir de les 14.00 hores

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i la discoteca Spook s’unixen este dissabte, 2 de març, en una trobada que pretén revisar una de les manifestacions sonores més arrelades del territori popular: la mascletà.

Esta trobada sonora, que se celebra des de les 14.00 hores i fins a mitjanit, comptarà amb una taula redona, produccions específiques i les actuacions musicals dels artistes sonors Berta Cortina, Martí, Tusa + Revendless i la DJ Lucía Gea, entre altres.

‘Pólvora, cos, so. IVAM en Spook’ és un projecte de Ricardo Ruíz que s’emmarca en la línia d’acció de l’IVAM entorn de la ciutat i a manifestacions populars com són les falles, reivindicant l’experimentació artística, en molts casos col·lectiva.

Després de la presentació de la mostra sobre llibrets històrics i l’exposició dedicada a Alfredo Ruiz, pioner de les falles experimentals, l’IVAM aborda un altre pilar fonamental en el món de la cultura festiva com és la mascletà, establint connexions amb altres disciplines de l’art sonor.

La jornada en Spook del pròxim dissabte és la primera trobada d’este projecte que acollirà la mítica discoteca de Pinedo. Inaugurada en 1984, Spook va ser una de les parades fonamentals del circuit de discoteques de l’anomenada ‘ruta destroy’. En l’actualitat és una referència de programació de música techno, un gènere d’àmplia tradició valenciana en el qual, com en la traca popular, predominen el ritme i la potència.

Després d’un dinar a la mateixa discoteca, la jornada comença amb una taula redona en la qual participaran Reyes Martí, pirotècnica de referència i propietària de la pirotècnia Martí de Borriana; Mikel Pagola, promotor i crític de pirotècnia, coautor d’obres com La pirotecnia en Valencia; Nuria Martí, copropietària de la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria; Miguel Molina, artista i investigador d’art sonor, professor a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i director de la tesi ‘El petard: un instrument musical, de Toni Coín’; Iván Llopis, pianista i compositor, director artístic sonor, cofundador de Banjo Soundscapes i Edu Comelles, artista sonor i gestor cultural.

A continuació, serà el torn de les produccions musicals de Finalversion3, DJ resident de Spook, productor musical de techno, codirector de Club Gordo i Atisbo, DJ de techno contemporani, investigador del col·lectiu SONS.

A partir de les 19.00 hores es podrà disfrutar de les actuacions de Berta Cortina, artista sonora experimental que treballa amb modulars; Martí, artista sonor i codirector en Nvcli; Tusa + Revendless, duo format per un artista sonor que treballa la síntesi electrònica i instruments DIY i un compositor i productor musical enfocat en la creació de textures i harmonies i de Lucía Gea, primera dona DJ resident de Spook i productora musical.

El museu valencià posa a la disposició dels assistents autobusos que partiran cap a la discoteca Spook a les 14.00 hores i a les 14.45 hores. El menú del dinar inclou paella i una consumició (cal la inscripció a través de la web de l’IVAM per a la reserva del transport i el dinar). Les activitats de la jornada són gratuïtes i finalitzen a les dotze de la nit.

Galeria