L’IVAM i el Museu Reina Sofia signen un acord de col·laboració per a compartir els fons de les seues col·leccions i coorganitzar exposicions

Nota de premsa

NdP Col·laboració IVAM_Museo Reina Sofía

València. El director del Institut Valencià d’*Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, i el director del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, han signat hui un acord de col·laboració cultural amb l’objectiu de compartir els fons de les seues respectives col·leccions, coorganitzar exposicions temporals i col·laborar en projectes d’investigació, projectes relacionats amb les biblioteques, programes pedagògics i activitats culturals de forma conjunta.

El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, ha destacat que “per a l’IVAM és una gran satisfacció aprofundir en la col·laboració amb el museu Reina Sofia de Madrid. Aquest acord s’inscriu en el marc de la política que hem emprés de cooperació amb importants museus i institucions culturals nacionals i internacionals, públiques i privades. En aqueix sentit també hem establit col·laboracions amb el MAXXI de Roma o el Caixaforum a fi de conjuminar esforços i capacitats per a desenvolupar programes artístics cada vegada més amplis i significatius”.

Així mateix, el director del Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, ha assenyalat que “aquest acord de col·laboració s’inscriu en la voluntat ja demostrada pel Reina Sofia de crear una estructura de museu en xarxa i treballar amb altres organitzacions, museus, espais alternatius… Aquest treballar en xarxa és alguna cosa que hem anat desenvolupant a partir de la nostra pròpia experiència”.

La signatura de hui entre els dos museus és un pas més en la col·laboració entre l’IVAM i el Museu Reina Sofia que en els últims anys han intensificat les seues relacions quant a l’intercanvi d’obres de les seues respectives col·leccions, en els préstecs de publicacions i arxius de les seues biblioteques i en l’organització d’exposicions.

Fruit d’aquesta estreta col·laboració ha sigut la cessió d’obra del Reina Sofia d’Eusebio Sempere per al CADA d’Alcoi o la peça de pop-art Socialité d’Andy Warhol i Basquiat que pot veure’s actualment en l’exposició Temps Convulsos en l’IVAM.

En línia amb la voluntat de consolidar i ampliar aquesta col·laboració cultural, hui s’ha signat un protocol d’intencions que pretén impulsar aquesta estreta relació entre dues dels museus més significatius i importants d’Espanya.

Aquest acord s’anirà desenvolupant en els pròxims mesos i anys. El més immediat, entre altres coses, serà una mostra d’escultura espanyola del segle XX amb peces de les col·leccions dels dos museus que podrà veure’s en l’IVAM d’Alcoi. A més s’està col·laborant en la programació conjunta d’un cicle de Josep Renau cineasta que podrà veure’s tant a Madrid com a València.

Galeria