L’IVAM convoca la segona edició d’‘Articulacions’, el programa d’estudis internacional sobre teories i pràctiques artístiques
El Museu ha obert el termini d’inscripció per al curs que s’organitza en col·laboració amb la UPV i la UV
• El Museu ha obert el termini d’inscripció per al curs que s’organitza en col·laboració amb la UPV i la UV
• En el professorat hi ha artistes, curadors, filòsofes, escriptores o ‘performers’ com ara Pedro G. Romero, Alejandra Riera, Otobong Nkanga, Elvira Espejo, Yinka Graves, André Lepecki, Andrea Soto Calderón, Laura Vallés Vílchez, Hasan López, Taller Placer, Societat Dr Alonso o Eva Álvarez i Carlos Gómez
València (15.06.23). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ha obert el termini d’inscripció per a la segona edició del seu programa d’estudis internacional sobre teories i pràctiques artístiques. ‘Articulacions’, que es desenvolupa en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV), s’imparteix de manera presencial a la seu de l’IVAM Centre Julio González, entre el 4 d’octubre de 2023 i el 28 de juny de 2024. La presentació del programa, oberta al públic, tindrà lloc el divendres 30 de juny de 2023 a les 19.00 hores.
‘Articulacions’ es proposa com un espai d’experimentació on debatre, qüestionar i reflexionar de manera crítica sobre la diversitat de maneres en què la pràctica artística genera coneixement. Està dirigit a persones amb procedència i orientació professional diverses: estudiants, artistes, investigadors, historiadors, sociòlegs, activistes, curadors, etc., que tenen interés en les pràctiques artístiques contemporànies, el pensament crític, l’estètica i les històries de l’art. No es necessita una titulació prèvia.
“L’IVAM ha acollit enguany un grup de persones que de manera sostinguda han ocupat el LAB1 del Museu en la primera edició d’‘Articulacions’. Aquesta ocupació de l’espai junt amb tots els professionals que han participat en el programa, també en activitats obertes a altres públics, sens dubte ha transformat la institució en un lloc més plural i divers”, ha explicat Nuria Enguita, directora de l’IVAM.
“L’experiència de la primera edició, l’obertura dels processos de treball de la qual podrem gaudir els dies 22 i 24 de juny, ha sigut molt transformadora tant per a les persones que participen en el programa com per al conjunt de professionals que hem passat pel Museu. Els projectes són una mostra d’això i poder acompanyar-los, un gaudi col·lectiu. Des del que és comú, els participants de la primera edició d’‘Articulacions’ han desplaçat les seues maneres de mirar i d’aprehendre el món, d’afectar-se i afectar-nos, i això ha produït un intercanvi de coneixement que nodreix allò que defineix la cultura contemporània i les estructures que les sostenen i les salvaguarden”, hi ha afegit Laura Vallés Vílchez, responsable acadèmica del programa.
En l’edició 23/24 participen com a professorat artistes i curadors com Pedro G. Romero, Alejandra Riera, Otobong Nkanga, Elvira Espejo, Yinka Graves, André Lepecki, Andrea Soto Calderón, Laura Vallés Vílchez, Hasan López, Taller Placer, Societat Dr Alonso o Eva Álvarez i Carlos Gómez, entre d’altres. El calendari del programa s’organitza entorn de quatre mòduls que s’emmarquen en qüestions com els feminismes post-identitaris, les pràctiques populars i decolonials, els processos de mundialització i virtualitat, les narratives especulatives i col·lectives o les cures del planeta.
Quan es complete el programa la Universitat de València expedirà a les persones participants la certificació en ‘Articulacions. Pensament i pràctiques crítiques IVAM’ (30 ECTS) i la Universitat Politècnica de València, un diploma d’extensió universitària en ‘Articulacions. Pràctiques artístiques contemporànies IVAM’ (30 ECTS). L’IVAM entregarà, a més, un certificat d’aprofitament de tot el programa. Quan finalitze del curs, el juny de 2024, es faran jornades de presentacions obertes al públic com a part de la programació de l’IVAM i les seues organitzacions associades.
Les persones que desitgen participar-hi han de presentar una sol·licitud en la qual adjunten una carta d’interés (màxim, un foli) i/o un vídeo de presentació (màxim, dos minuts) a l’adreça electrònica coord_ext_articulacions@ivam.es. El programa està dissenyat per a fer-se presencialment de dilluns a divendres, de 10 a 14 h a l’IVAM Centre Julio González. Hi ha dues beques disponibles per a garantir-hi l’accés a estudiants amb dificultats econòmiques. Més informació, en el web de l’IVAM.
El termini de preinscripció finalitza el 3 de setembre.