L’IVAM celebra el ‘Dia Internacional dels Museus’ amb activitats dirigides a famílies, investigadors i escolars

El 18 de maig el museu obrirà el seu espai al públic i es vincularà amb l'educació, la societat i la cultura

Pdf Nota de Premsa Dia dels Museus IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) se suma el 18 de maig a la celebració del ‘Dia Internacional dels Museus’ amb una sèrie d’activitats destinades a obrir el seu espai al públic i a vincular-lo amb l’educació, la societat i la cultura. Les activitats estan programades des del dissabte 16 de maig, amb una jornada dedicada a la idea de museu com a institut. El diumenge 17 de maig les activitats estaran centrades en el públic familiar. El dilluns 18 de maig serà un dia en el qual els escolars seran els protagonistes. L’entrada a les exposicions i la participació en les activitats programades amb motiu del ‘Dia Internacional dels Museus’ son gratuïtes.

Dissabte 16 de maig

L’IVAM organitza una jornada dedicada als investigadors i aficionats a l’art amb el seminari ‘De les guerres del passat a les guerres de hui: imatges, representacions, polítiques’. Coordinat per Juan Vicente Aliaga, comissari de l’exposició ‘Tristes armes. Josep Renau i Martha Rosler davant de la guerra’, comptarà amb la participació de Vicente Benet, catedràtic de Comunicació Audiovisual en la Universitat Jaume I de Castelló; Laurence Bertrand-Dorleac, comissària de l’exposició ‘Les désastres de la guerre. 1800-2014’; i Jordi Pérez Colomé, expert en política internacional i director de la revista El Ciervo.

Diumenge 17 de maig

El públic que s’acoste a l’IVAM el diumenge gaudirà de música en directe, en col·laboració amb Cuturarts Música. Durant tota la jornada diferents formacions de cambra de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana interpretaran un repertori d’obres de compositors contemporanis valencians i revisions de peces de compositors clàssics amb el següent programa:

 

10’15 Quintet metalls 13’15 Ensemble metalls i percussió
11’15 Quartet vent-fusta amb piano 16’30 Dúo violí i piano
12’15 Ensemble metalls i percussió 17’30 Quartet amb piano
12’45 Piano. Maria Llinares 18’30 Dúo violins

 

Diumenge l’IVAM oferirà a més el taller didàctic per a famílies sobre l’exposició ‘Tristes armes. Josep Renau i Martha Rosler davant de la guerra’. En esta activitat, centrada en la tècnica del collage, cada participant intervé a partir de dos poemes sobre la pau realitzant la seua composició artística. El taller es gratuït per a xiquets i xiquetes a partir de 7 anys i l’horari serà a les 12’00 i a les 13’00h.

Una altra de les activitats programades per a famílies és la visita guiada a l’exposició ‘Tristes armes. Josep Renau i Martha Rosler davant de la guerra’ que, conduïda per por experts en art i amb caràcter gratuït, pretén fer més comprensible i proper el contingut de la mostra.

Dilluns 18 de maig

El dilluns, Dia Internacional dels Museus, l’IVAM estarà obert de 10’00 a 19’00h i l’entrada serà gratuïta. Més de 500 alumnes de primària participaran en l’activitat didàctica ‘Destinació IVAM. De les escoles al museu’ que es desenvoluparà durant la jornada amb l’objectiu que els escolars s’endinsen en un viatge sorprenent per les dependències del museu.

L’activitat comença amb la gran marxa cap a l’IVAM que, com si es tractara d’una cercavila, pretén consolidar la idea que a uns pocs passos de la seua escola es troba un espai que també pensa i treballa per a ells. Els grups arribaran a peu fins al museu i se’ls entregarà un passaport necessari per a anar completant les marcades dins del centre. Per equips aniran descobrint els diferents elements que fan de l’IVAM un espai d’agitació sense igual en la nostra ciutat.

Els escolars recorreran les col·leccions mostrades en ‘Construint nous mons. Les avantguardes històriques en la col·lecció de l’IVAM 1914-1945’; la biblioteca, un dels llocs de treball i investigació que ofereix el museu a tota la societat; les sales que mostren les exposicions; el taller didàctic com a espai habilitat per a la divulgació de tècniques, processos i continguts vinculats a les exposicions; la tenda on poder comprar un record del pas pel museu; la cafeteria per a descansar durant la visita; el saló d’actes on tenen lloc activitats com ara conferències o cicles de cinema; i, per últim, les oficines on treballa el personal del museu. Per a finalitzar l’acció didàctica, els participants hauran de retractar en paper continu amb que retratar en paper continu amb brotxes i pinzells com és l’espai que han vist.