L’IVAM acomiada l’exposició de Miró amb un cap de setmana d’activitats

Hi haurà un espectacle de dansa, una visita dialogada especial i una cercavila amb els treballs del taller familiar

Nota de premsa

Nota Clausura Miró

València. L’exposició Joan Miró. ordre i desordre tanca les seues portes el diumenge 17 de juny i, a manera de comiat, l’IVAM ha organitzat diferents activitats durant el cap de setmana. El programa començarà el divendres 15 de juny a les 19 hores amb la representació de Ballant mire Miró, de la companyia Taiat Dansa.

En la peça Ballant mire Miró, les coreògrafes, Meritxell Barberá i Inma García, observen el treball de l’artista, se situen enfront de les seues obres, on no se sap si pinta, dibuixa, construeix, compte, inventa i es transporten amb ell en el seu moviment, com si es tractara d’una òpera explosiva de color i elles éssers dansaires en eclosió.

El dissabte 16 de juny a les 19 hores, el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, i la coordinadora de la mostra, Sandra Moros, realitzaran una visita dialogada en la qual revelaran alguns de les claus del muntatge, de la selecció de peces, comptaran “com es va fer” aquesta exposició. Per a aquesta activitat és necessària la inscripció prèvia a través del correu actividades@ivam.es.

El diumenge 17 de juny, a les 12 del matí, totes les famílies que han participat en el taller Projecte Ubú, podran mostrar en una “passejada perfomàtica” pels voltants de l’IVAM els treballs d’escenografia teatral que han realitzat vinculats a l’obra Mori el Merma. Estaran compañados pels tambors d’Amores grup de percussió i d’alumnes del Conservatori Superior de Música de València i Torrent. Des del mes de febrer, Equip 351 ha dut a terme tots els diumenges aquest taller dirigit a totes les edats.

L’exposició Miró. Ordre i Desordre de l’IVAM mostra la faceta més heterodoxa de l’artista a través de 200 obres, entre pintures, escultures, dibuixos, ceràmiques, cartells i peces vinculades amb les arts escèniques, procedents d’una quinzena d’institucions nacionals i internacionals, com el Museu Reina Sofia, el Museu Thyssen Bormemisza, la Fundació Juan March de Madrid, el MACBA, la Fundació Joan Miró, la Fundació la Caixa de Barcelona, ​​el museu Es Baluard, la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, o el Museu Boijmans Van Beuningen de Rotterdam.

És la primera exposició que dedica el museu valencià a qui és considerat un dels màxims representants de la pintura espanyola del segle XX, precisament l’any en què es compleix el 125 aniversari del seu naixement.

L’exposició, comissariada per Joan Maria Minguet Batllori, doctor en Història de l’Art i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​ha tractat de mostrar la capacitat que l’artista exerceix sobre l’espectador per pertorbar, activar, revelar o transformar la seua mirada. Miró va ser capaç de crear un món ordenat per després subvertir-lo.

El públic té per tant aquest cap de setmana l’última oportunitat de visitar aquesta mostra dedicada a Miró i fer-ho a més en les franges horàries en la qual el museu ofereix entrada lliure. Tant el divendres, de 15 a 21 hores, el dissabte, de 15 a 19 hores, com el diumenge de 10 a 19 hores, l’entrada a l’IVAM és gratuïta.

Relacionats

Joan Miró, ordre i desordre

15 feb. 2018 – 17 jun. 2018
Exposició