El nou Consell Rector de l’IVAM compta amb 15 membres institucionals i experts en art

L’òrgan de decisió de l’IVAM està integrat per 8 homes i 7 dones, i amplia el nombre d’especialistes del món de l’art que el conformen

Nota de premsa

L’Institut Valencià d’Art Modern ha celebrat un consell rector per a aprovar la seua nova configuració, seguint el que marca la Llei de l’IVAM, recentment aprovada per les Corts Valencianes.

El nou Consell Rector de l’IVAM compta amb 15 membres institucionals i experts en art, 4 membres més que fins ara, tots ells experts relacionats amb el món de l’art.

Pel que fa als integrants institucionals, la Presidència l’ocupa el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la Vicepresidència l’ocupa el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i els vocals nats són el director de l’IVAM, Jose Miguel G. Cortés; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el sotssecretari de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, José Villar.

Els vocals institucionals designats són la persona que prenga possessió en la Subdirecció General de Promoció de Belles Arts del Ministeri de Cultura i la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira.

A proposta de l’IVAM, els nous integrants experts en art són: Tatiana Sentamans, doctora en Belles Arts, professora de la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández i vicerectora de Cultura de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; José Luís Cueto, pintor, professor del Departament de Pintura, exdegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València; Lola Bañón, periodista, professora de la Universitat de València, especialista en el món i la cultura àrab i directora de la Fundació Assemblea Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani; Ester Pegueroles, artista i fotògrafa, i Vicente J. Benet, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I de Castelló.

A proposta del Consell Valencià de Cultura, integren el Consell Rector: Rosa María Castells, directora de Col·leccions Museístiques del MACA d’Alacant; José Pedro Martínez, director d’activitats de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia i responsable de la Fundació Jesús Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, i Romà de la Calle, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, assagista i crític d’art.

Inici dels tràmits per a l’adquisició del Fons Josep Renau

El nou Consell Rector ha aprovat iniciar els tràmits per a l’adquisició del Fons Josep Renau, que disposa de 400 obres i 26.000 peces documentals d’una de les figures cabdals de la modernització del panorama artístic valencià i internacional del segle XX.

Cal recordar que el 18 de gener de 1989 es va signar un contracte de cessió pel qual la Fundació Josep Renau tenia el dret de propietat del fons de l’artista valencià i l’IVAM tenia el dret a exposar les obres i reproduir-les per tal de garantir la difusió dels fons.

Amb l’acció que s’emprén des de l’IVAM, s’inicia el procés per a l’adquisició del fons per a garantir-ne així no només la conservació i la difusió, sinó també perquè forme part del patrimoni de les valencianes i dels valencians de manera efectiva.