L’IVAM convida a celebrar l’estiu amb sessions de DJ, ‘performance’, serigrafies i mediacions
IVAM Estiu viatjarà del pop al ‘punk’, del reggaeton a l’‘ambient’, el ‘rock’ o la cultura club amb propostes que dialoguen amb les exposicions d’Alberto Feijóo i Otobong Nkanga, i els programes ‘Articulacions’ i ‘Art i Context’
L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) convida aquest mes de juliol a celebrar l’arribada de l’estiu amb quatre sessions de DJ, ‘performance’, experiències sonores, un taller de serigrafia i mediacions que versen sobre les exposicions d’Alberto Feijóo i Otobong Nkanga, i els programes ‘Articulacions’ i ‘Art i Context’.
El programa IVAM Estiu #IVAMenViu, que se celebrarà els dies 30 de juny, 6, 13 i 20 de juliol, de 19 a 22 hores, és una proposta en clau estival per a celebrar els sons, els balls i els cossos, però sobretot la interdependència. Sons, músiques i ‘samplers’ viatjaran del pop a les sensibilitats pròximes al videojoc, passant pel ‘punk’, el reggaeton, l’‘ambient’, el ‘rock’ o la cultura club. Cada jornada ha sigut dissenyada en comú amb artistes i curadores, de manera que dialoga amb el programa expositiu i d’investigació de l’IVAM, i convida els públics a experimentar una trobada diferent amb la creació contemporània.
30 de juny. Sessió ‘Articulacions’
Aquest divendres 30 de juny, IVAM Estiu #IVAMenViu arranca amb la sessió ‘Articulacions’, el programa d’estudis del Museu en col·laboració amb les universitats UPV i UV. Després d’una jornada de presentació del curs 23/24, l’IVAM donarà la benvinguda a l’estiu amb els DJ set de La Niña Jacarandá i Ariezzz.
6 de juliol. Sessió amb Alberto Feijóo
En el marc de l’exposició ‘Trascity’ i en diàleg amb Alberto Feijóo, el 6 de juliol la jornada se centra en dues de les inspiracions del treball de l’artista: la il·lustració i la serigrafia, d’una banda, i la música i els espais sonors que ens acompanyen diàriament, d’altra banda. Acompanyat per la dissenyadora i directora d’art, María Ramírez, l’artista Alberto Feijóo oferirà un taller que convida a experimentar dins del camp de la serigrafia tèxtil. Després del taller, a partir de les 20.30 hores, Discos Oldies punxarà una selecció de vinils des del ‘postpunk’ fins al ‘rock’, passant per la música electrònica dels anys huitanta i noranta.
13 de juliol. Sessió Otobong Nkanga
Coincidint amb la inauguració de l’exposició ‘Anhel de llum del Sud. Otobong Nkanga’, es realitzarà la ‘performance’ ‘Constellation to Appease’. A més, el 13 de juliol, es presentarà una sessió musical de la investigadora, promotora d’Okro, DJ, model i antropòloga nascuda a Mauritània, Oumoukala. La creadora realitzarà una sessió musical que posarà el focus en el so com a element de memòria i narració identitària. El gaudi en l’ús i la combinació d’aquests elements està en la base del seu treball.
20 de juliol. Sessió ‘Art i Context’
L’última sessió del cicle començarà a la sala 7 del museu i acabarà al vestíbul de l’IVAM, emmarcada en el programa ‘Art i Context’ i l’exposició ‘[DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 encuentro’.
Elena Sanmartín, responsable de mediació del programa, convidarà a recórrer, a través de materials d’arxiu, les activacions que es van realitzar abans de l’exposició quan els objectes encara no tenien cos. Després d’aquesta activitat, l’artista multidisciplinari Diego Navarro, junt amb el productor musical Marco Henri, teixirà un paisatge sonor que circularà entre la desconstrucció del club, la reconnexió amb les sensibilitats sonores del videojoc, les produccions del pop contemporani més magnètiques i els encreuaments de camí entre el terreny ambiental i el corporal.