BOLTANSKI

Départ - Arrivée

Nota de premsa

Dossier Christian Boltanski_VAL

L’exposició que l’IVAM dedica a Christian Boltanski (París, 1944) reuneix 7 grans instal·lacions realitzades per l’artista francès, guardonat amb el XIV Premi Internacional Julio González, des de 1989 fin l’actualitat, en les quals aborda temes freqüents al llarg de la seua trajectòria, com ara el pas del temps, la caducitat de la vida, la memòria, l’absència i la presència, la fragilitat de l’ésser humà o la mort.

Aquest gran conjunt d’instal·lacions de Boltanski ens dóna una visió àmplia i molt rica del procés creatiu d’un dels artistes europeus actuals més coneguts. La seua obra està present en tots els museus més importants del món, així com també en col·leccions privades. La influència del seu quefer artístic és palpable en alguns dels artistes més significatius dels últims anys.

L’artista francès és un creador d’obres capaç d’aplicar les més variades tècniques artístiques per a arribar a explicar les històries que li interessen. Com a pintor, la trajectòria artística de Boltanski ha estat lligada a moviments internacionals com el pop art, minimal art o l’arte povera, pero la seua ha sigut una trajectòria personal en la qual ha intentat sumar alguns elements d’aquestes formes d’expresió al costat de ressorts propis.

Aquesta evolució no ha estat aliena a la cerca dels materials més adequats al relat que pretenia articular. Així, partint de la pintura, ha passat per la fabricació d’objetes, l’escriptura o el cinema, fina arribar a la fotografia, autèntic suport dels seus muntatges actuals.

En cadascuna de les seues obres hi ha elements autobiogràfics. Així, en 1968 comença a reconstruir una infància inventada, arribant fins i tot a organitzar certs àlbums familiars habitats per imatges de persones diferents, cap d’elles del mateix Boltanski. Després dels seus treballs sobre la infantesa, recurrent en quasi tota la seua obra, comença a treballar sobre la mort, la qual cosa li porta a una aproximació a un art quasi espiritual sobre el qual també planeja una ombra d’ironia.

Galeria

Relacionats

Boltanski

05 jul. 2016 – 06 nov. 2016
Exposició

Recorregut per l’exposició “Boltanski Départ – Arrivée”

08 jul. 2016
VisitesIVAM Centre Julio González

L’IVAM presenta l’exposició “Boltanski. Départ-Arrivée”

01 jul. 2016
Nota de premsa