L’IVAM presenta la mostra documental Suma y sigue del arte contemporáneo

Convocatòria

Convocatoria SUMA Y SIGUE

  • Dijous, 17 d’octubre de 2019
  • 10.30 hores

  • Sala de la Biblioteca de l’IVAM. Guillem de Castro, 118. València

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i la comissària Irene Bonilla presentaran als mitjans la mostra documental Suma y sigue del arte contemporáneo dijous que ve 17 d’octubre a les 10,30 hores, amb un recorregut per la mostra.

Aquest projecte que analitza la revista Suma y sigue del arte contemporáneo, reuneix els 10 exemplars de la publicació, material documental i les obres originals dels artistes Vedova, Tàpies, Monjalés, Saura, Tharrats, Millars i Equip Crònica als quals es va convidar per a dissenyar la coberta de la revista.

Suma y sigue del arte contemporáneo va ser una publicació de crítica i teoria artística fonamental durant la dècada dels seixanta. Editada per José Huguet i dirigida per Vicent Aguilera i Cerni entre 1962 i 1967, es va convertir en una via d’introducció a Espanya de les tendències i els debats estètics internacionals. Des de les seues pàgines es va començar a insistir en l’esgotament de l’informalisme i es van desenvolupar propostes vinculades al op art i l’art cinètic, així com a les noves formes de realisme.