Mar Arza. A pesar / A saber / A palpes

A pesar / A saber / A palpes

ExposicióIVAM Centre Julio González

L’exposició Mar Arza. A pesar / A saber / A les palpes és un projecte específic de Mar Arza per a la Galeria 3. Concebut com una instal·lació, en ella s’han reunit peces arqueològiques que es mostren en diàleg amb obres de Julio González i obres de l’artista. En juxtaposar alguns d’aquests exemples de cultures de diverses procedències geogràfiques i temporals, es pot percebre un mateix fil continu en els gestos i matisos de la condició humana. Es mostren successius indicis que alberguen la hipòtesi de la pervivència de les formes: aquelles que es transmeten en el temps i conviuen en l’imaginari compartit.

Amb un arc temporal que comprén set mil·lennis, el conjunt de peces aglutina la diversitat i la semblança. El cos enumera les seues potencialitats i alhora es desplaça a zones de conflicte que tenen a veure amb la contemporaneïtat i on la subjectivitat femenina juga un paper fonamental, no sols des del present.

La selecció d’obres de Mar Arza dona a conéixer una línia de treball en la qual la reflexió sobre el cos gestant comprén un substrat que s’ha anat prolongant al llarg dels anys de manera transversal, prenent enfocaments i emprant materials diferents. Reunides en aquesta exposició mitjançant un dispositiu que condiciona la seua percepció i la seua lectura, les escultures amplien el ressò del seu disfuncionalitat.

Videos

Relacionats

Mar Arza. Presentació de la publicació

14 oct. 2022
ConversesIVAM Centre Julio González