Els límits del control, de Pep Vidal

Sempere, La Vall d’Albaida

ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

La presència de l’embassament de Bellús en el municipi de Sempere és molt important. Mirant des del seu mirador, la imatge de tota aquella aigua acumulada és imponent. Però, què hi ha sota l’embassament? Em vaig fer aquesta pregunta quan la gent de la zona em va explicar que no fa tants anys que aqueixos terrenys van ser engolits per l’aigua. La construcció del pantà en 1995 per a controlar el cabal del riu Albaida, va inundar part de la memòria dels pobles situats en el seu perímetre.

I amb aquestes inundacions reals (passades) i possibles (futures), caminant pels límits del poble, em vaig trobar, en una era abandonada, un conjunt de pedres i “coses rares”, tirades i mitjà afonades, aquesta vegada, per la vegetació.

La meua proposta en Sempere ha consistit a mesurar, classificar i reordenar en formes geomètriques tots els elements que hi havia en aquesta era abandonada. Una intervenció que evoca la història inundada per l’aigua i que reflexiona sobre els límits del control.

Pots descarregar ací la fitxa completa de la meua intervenció en Sempere.

Pep Vidal (Rubí, Barcelona, 1980) és llicenciat en Matemàtiques i doctor en Ciències Físiques i compagina la pràctica artística amb la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seua faceta artística s’interessa pels canvis infinitesimals que es produeixen sempre, a tot arreu, vinculant la seua investigació a experiències vitals.