CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques a la província de València

Projecte de creació i mediació al medi rural

ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques al medi rural és un procés que realitza accions específiques a cadascun dels municipis de què participa*. Iniciat en dues comarques de l’interior de Castelló –Alt Millars i Alt Palància–, el programa ha continuat expandint-se pel territori fins a assolir tres xicotets pobles de la província de València, recorrent-la de nord a sud: La Pobla de Sant Miquel, a les contraforts de la serra de Javalambre; Sempere, al costat de la riba de l’embassament de Bellús; i Carrícola, a l’ombra del Benicadell.

Confluències, dins de la línia de l’IVAM al territori, pretén generar un marc de creació i mediació artística en què es puguen veure involucrats els gestos, les veus i les mirades d’aquelles persones que habiten aquests llocs. Intenta establir, a partir del diàleg i la convivència amb les i els artistes, un flux bidireccional d’experiències i coneixements. Aquesta vegada s’han unit al projecte l’artista sonor Rubén García i el doctor en física Pep Vidal. Així mateix, Makea Tu Vida, col·lectiu que ja havia intervingut al municipi de Sacañet (Alt Palància), torna a desenvolupar les seues propostes al municipi més elevat de la província de València.

Després d’aquests processos d’intercanvi i escolta entre artistes, habitants i paisatge, s’han fet intervencions específiques per a cada localitat:

  • Makea Tu Vida a La Pobla de Sant Miquel (Racó d’Ademús), genera un espai de convivència per a les seves veïnes i veïns a l’entorn de la plaça de l’església.
  • Pep Vidal a Sempere (La Vall d’Albaida), ha realitzat una intervenció que evoca la història inundada per l’aigua i, d’aquesta manera, reflexionar sobre els límits del control.
  • Rubén García a Carrícola (La Vall d’Albaida) ens convida a treure el cap als camps sonors de llocs escollits dins del municipi i connectar amb les nostres capacitats com a oients, sempre a través d’una escolta atenta.

*Les vint-i-quatre localitats on es desenvolupa el programa de Confluències són els pobles de l’anomenada Ruta 99, i les seves intervencions són fruit de la invitació realitzada per la Generalitat Valenciana a l’IVAM per prendre part en aquesta iniciativa. A més dels pobles de la fase de l’Alt Millars, la resta de municipis que conformen la ruta i on Confluències proposa el seu programa d’intervenció són, a la província de Castelló: Font la Reina, Vilanova de Viver, Matet, Sacanyet, Higueres i Pavies (Mancomunitat Alt Palància) Vallibona, Herbés, Palanques, Villores i Castell de Cabres (Els Ports); Sempere, Carrícola i la Pobla de Sant Miquel a la província de València; i Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos (El Comptat), a la d’Alacant.

Videos

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques a Alt Millars

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques a l’Alt Palància

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori