CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99
La lectura i escolta de Villamalur i els seus habitants ha format part del procés de creació d’aquesta peça. De tot allò analitzat i escoltat, dos han sigut els conceptes utilitzats com a materials creatius del projecte.
D’una banda, la infància entesa com a absència quotidiana i símptoma de despoblació, però també com a memòria i presència desitjada al poble. Quan parlem amb els veïns i veïnes de Villamalur dels seus nets i netes, parlem de la seua pròpia infància, dels seus jocs, del privilegi de tindre un camp de llibertat configurat per carrers, cases i verd. Eixa infància que es recorda, però que també és present i en la qual ens projectem i confiem el futur.
D’altra banda, la proposta es vincula als signes d’abandó en l’entorn físic urbà. Recórrer la part alta del poble és visitar les eres abandonades com a testimonis d’una activitat econòmica desapareguda. Les seues places envoltades de pallers, on es va trillar i va ventar el blat i on es van assecar figues, ens ofereixen una localització privilegiada des de la qual poder realitzar una parada per a observar el poble i el paisatge.
La intervenció es materialitza en un gronxador situat dins d’una de les eres de Villamalur. El gronxador com a element simbòlic que ens remet a la infància, com a pèndol que marca el pas del present, com a dispositiu de memòria o màquina del temps que utilitzen els cuquillos i cuquillas per a parlar-los als seus fills, filles, nets i netes del que va ser, és i serà Villamalur.
Pots descarregar ací la informació ampliada sobre la nostra intervenció.
Aquest element és una instal·lació artística en una antiga era abandonada pensada per a engrunsar-se i gaudir de les vistes. Esta zona no és una àrea de joc.
L’ús correcte d’aquest element per menors de 12 anys serà supervisat per una persona adulta.
Cal posar atenció als desnivells, així com respectar l’obra i l’entorn.
Fent Estudi Coop. V. és una cooperativa valenciana fundada per Eva Raga, Isabel González i Fran Azorín en 2016. Realitzen estudis i intervencions en el territori amb la participació activa de la ciutadania i l’aprofitament dels recursos locals, amb l’objectiu de generar entorns urbans i arquitectònics més justos i inclusius.