Saitama
Experiències dansades
L’univers Saitama tracta sobre la llar que hi ha en el nostre interior. Un lloc segur on nosaltres i la nostra tribu podem expressar-nos lliurement. On el límit entre allò íntim i el que s’exposa és un fil fi i, alhora, segur. Veiem el món d’una determinada manera i és aquesta mateixa forma d’entendre’l i percebre’l el que ens fa únics i especials.
El nostre món el vam crear nosaltres. Saitama és un lloc íntim, xicotet, net. El cos com a hàbitat d’allò humà. La ment, el cos i l’emoció al servei de l’art i en una única direcció.
Saitama. Experiències dansades és un taller que s’organitza al voltant de cinc blocs que tracta de contrastos, com la contracció, destrucció, calma, concentració i moviment. Entre els recursos amb què es dona suport al projecte trobarem el moviment lineal i geomètric inspirat en la metodologia de William Forsythe per crear la construcció de la nostra llar.
L’objectiu és crear entre totes i tots un lloc segur. Treballarem amb les tribus de manera aïllada i ho farem amb el joc, el teatre i la dansa. La “bella normalitat” ens fa conscients de la cura pròpia i amb els altres. Ens fa ser vulnerables, desperts a la protecció, a allò primitiu.
Mesures de seguretat: De cara a l’correcte funcionament del taller i per desenvolupar-ho amb total seguretat, totes i tots els assistents al taller hauran de fer ús obligatori de la mascareta durant el temps de taller (menys els menors de 6 anys), es pregarà fer ús de gel hidroalcohólico abans de començar. Durant el temps de l’activitat es guardarà la distància de seguretat de més de metre i mig entre cada unitat familiar i en determinades sales els seients estaran establerts i distanciats més d’un metre i mig entre les unitats familiars
*Cristina Cabo es artista escènica, coreògrafa, intèrpret, i docent de dansa. Des de l’any 1999 a 2012 dirigeix el teatre Gran Cielo, sala dedicada a programació de dansa. L’any 2009 signa un conveni amb l’ajuntament de València entrant en la seua oferta educativa on dóna cabuda a centenars de centres escolars de la Comunitat Valenciana. Com a intèrpret treballa amb diferents coreògrafs com Santiago Sempere, Marina Donderis, Eva Bertomeu, Mamen García, Ross Van Heven, entre d’altres. Dirigeix i codirigeix diferents espectacles de dansa per a públic familiar i infantil. El seu treball es basa en la relació ment-emoció- moviment i la seua interacció amb l’espai. Li interessa la formació holística de l’alumnat que li porta a investigar i dissenyar tallers vinculant l’art contemporani i la dansa, creant una metodologia d’acord a l’edat i condició no excloent de la dansa. Actualment compagina la seua faceta de mare amb tallers especialitzats en dansa creativa i projectes en família.