V Jornades de professionalització AVVAC

Repensar per activar: Noves relacions entre institucions, mitjans de comunicació i associacions de les Arts Visuals

ConversesIVAM Centre Julio González

Repensar per activar és el títol de les V Jornades de professionalització de L’associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC). Les diferents activitats es duran a terme els dies 1, 2 i 3 de desembre a l’IVAM, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i a CaRevolta.

L´objectiu d´aquestes jornades és impulsar el ple desenvolupament de l´activitat artística dins l´espai social i polític del territori Valencià. TAV/AVVAC planteja debatre i articular propostes concretes, en col·laboració amb associacions professionals, l’administració pública, els investigadors i els mitjans de comunicació del sector, per ajudar a traçar noves directrius d’actuació. Aquesta activació té com a finalitat repensar l’adequació de futures legislacions (Estatut de l’Artista) dins del marc fiscal i de la seguretat social, així com aportar als processos, plans i programes de les diferents institucions (públic/privades) les disposicions de les Bones Pràctiques a les Arts Visuals, per a la seua implementació, adequació i respecte.

Les activitats que es duran a terme a l’IVAM són dues taules rodones titulades Associacionisme Artístic i Com obrir nous processos de col·laboració entre el món associatiu professional i la institució, un taller del col·lectiu Nyamnyam titulat On ens situem/situen les institucions de l’art. Un model que podem repensar i una conferència de la investigadora Ingrid Guardiola.

Podeu consultar el programa complet aquí.