Trash. Claudia Dyboski i Óscar Carretero

Programa d'Art i Context

Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

Claudia Dyboski, artista del Programa d’Art i Context, convida a l’escultor valencià Óscar Carretero per a impartir un taller que repense els materials i discursos que tots dos comparteixen en la seua pràctica artística.

«Trash» és un taller d’escultura amb materials reciclats i objectes trobats. Óscar Carretero i Claudia Dyboski proposen un acostament a la producció artística sense recursos, sense pautes, sense tècnica. Ells mateixos afirmen que «és molt comú entre els artistes joves l’ús d’objectes residuals en els seus projectes, tant per una evident precarietat com per una vertadera fascinació pels desfets. Amb aquesta activitat, pretenem transmetre la importància que té aquest tipus de material trobat, rebutjat, i mostrar al públic el potencial que té com mig escultòric».

Óscar Carretero marca la seua pràctica artística per les seues arrels, un poble de la costa valenciana de caràcter tradicional i tancat. Després d’una allau d’idees i noves necessitats d’expressió, l’eix vertebrador de la seua obra gira al voltant de la mecanització de les emocions mitjançant pròtesis escultòriques, que interactuen amb la seua corporeïtat de manera íntima i visceral, amb una naturalesa performativa i estètica. A través de materials industrials i mecànics, manifesta una sinergia entre una funcionalitat més calculada i un registre obert a l’error.