Sessió musical Oumoukala d’Okro Fam

IVAM Estiu

MúsicaIVAM Centre Julio González

En el marc de la inauguració de l’exposició Otobong Nkanga. Anhel de llum del Sud, es presentarà una sessió musical d’Oumoukala.

Oumoukala és investigadora, promotora d’Okro, Dj, model i antropòloga nascuda a Mauritània.

Les seues principals inquietuds giren al voltant de la música i el so com a elements de narració identitària i de memòria. La diversió en l’ús i la combinació d’aquests elements és la base del seu treball.

Okro és un espai de festa líquida. L’objectiu últim d’Okro és convertir-se en un referent d’estil de vida i cultura de festa per a persones que no estan representades a la cultura de club actual i, en segon lloc, ser un laboratori de sons diaspòrics i africans a l’àmbit creatiu. D’aquesta manera intentem crear esdeveniments inclusius i centrats en el gaudi revolucionari de cossos que no solen estar situats al centre de la societat.

L’okra, quimbombó o okro, és una hortalissa que es troba a molts països africans (Nigèria, Ghana, Camerun, Etiòpia, Angola…). L’okra va ser portada a continents com Amèrica pels esclaus africans. Durant molts anys, a països com els Estats Units, es va considerar un aliment per a les classes baixes. És una verdura que uneix i celebra Àfrica i la seva diàspora al nord del món. Per això el nom d’aquest espai i la seua visió principal: utilitzar la música electrònica africana com a mitjà d’unió i resistència a través del plaer, la celebració i la creació col·lectiva dels cossos negres.

Relacionats

Presentació i inauguració “Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud”

13 jul. 2023
ConversesIVAM Centre Julio González

Sessió Otobong Nkanga. IVAM Estiu

13 jul. 2023
MúsicaIVAM Centre Julio González

Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud

13 jul. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González