Presentació i inauguració “Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud”

Diàleg entre Otobong Nkanga i Nuria Enguita

ConversesIVAM Centre Julio González

Et convidem a acompanyar-nos en la presentació i posterior inauguració de “Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud.”.

En la conversa, l’artista, Otobong Nkanga, i la comissària i directora de l’IVAM, Nuria Enguita, ens donaran algunes claus d’aquesta proposta específica per a la Galeria 1 del museu.

Emprant l’escultura, el dibuix i la performance, però també l’escriptura i els formats pedagògics, Otobong Nkanga (Kano, Nigèria, 1974) analitza la noció de ‘terra’ com una formació geològica i discursiva, sovint prenent com a punt de partida els sistemes i procediments mitjançant els quals s’excaven localment les matèries primeres, processant-les tecnològicament i distribuint-les globalment. Des d’ací, segueix els fils que entrellacen els minerals, la cultura material i la construcció del desig amb la redistribució del poder i el saber.

L’exposició monogràfica de Nkanga inclou dibuixos, instal·lacions, fotografies, escultures i performances a través de les que l’artista examina la relació social i topogràfica amb el nostre entorn quotidià. En explorar la noció de terra com un lloc de no pertinença, Nkanga proporciona un significat alternatiu a les idees socials d’identitat. Així mateix, exposa les complexitats inherents dels recursos naturals i els seus valors potencials per a provocar narratives i històries relacionades amb la terra.

19h presentació i diàleg

20h inauguració i performance Constellation to Appease. Posteriorment Oumoukala de Okro Fam presentarà una sessió musical al vestíbul de l’IVAM.

Relacionats

Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud

13 jul. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González

Sessió Otobong Nkanga. IVAM Estiu

13 jul. 2023
MúsicaIVAM Centre Julio González

Performance “Solid Maneuvers”. Otobong Nkanga

14 jul. 2023
AltresIVAM Centre Julio González