Punts destacats del Museu

Una proposta de SINTAXIS_Mediación Experimental

Art i ContextIVAM Centre Julio González

El 1989, l’artista nord-americà Andrea Fraser va dirigir un recorregut pel Museu d’Art de Filadèlfia sota l’aparença d’una docent fictícia anomenada Jane Castleton. Museum Highlights es va originar com una sèrie de xerrades que buscaven cridar l’atenció a propòsit dels supòsits que històricament s’han donat com a vàlids sobre el valor de l’art, la institució del museu i el tipus d’espectador que produeix.

Amb l’activació Punts destacats del Museu, el col·lectiu Sintaxis rescatarà com a idea d’ancoratge la proposta de Fraser per recórrer l’IVAM i repensar els espais, les relacions i la connexió amb l’exposició [DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 encuentro, fent una invitació participativa al públic interessat.

Sintaxi mediació experimental són Diana Guijarro i Ángel Masip. El col·lectiu naix amb una filosofia oberta basada en posar el focus d’atenció en els sabers col·lectius. Per això planteja una reivindicació dels espais dedicats a l’art entenent-los com a llocs des dels quals reformular les estructures i els diàlegs, alterant, agitant i travessant els seus diferents elements.

Amb la col·laboració de Román Amador, Vicente Ibáñez, Francesc Joan López, Empar Moreno, Soledad Vilches i Manuel Zuriaga membres de Els Grans de l’IVAM

Relacionats

[DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 encuentro

08 jun. 2023 – 05 nov. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González