Pólvora, cos, so. IVAM – SPOOK

Un projecte de Ricardo Ruíz per a l'IVAM. #IVAM35

MúsicaIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

IVAM-SPOOK és la primera trobada del projecte Pólvora, cos, so i es durà a terme en la mítica discoteca de Pinedo el pròxim dia 2 de març. Esta sala, inaugurada en 1984, era una de les parades fonamentals del circuit de discoteques de l’anomenada Ruta Destroy, i forma part de les situades en els Poblats del Sud que es troben cosides per la carretera CV-500 al llarg del litoral de l’Albufera. En l’actualitat, la discoteca és una referència de programació de música techno, un gènere d’àmplia tradició valenciana en el qual, com en la traca popular, predominen el ritme i la potència. Així doncs, la trobada sonora es produirà en diferents parts de les instal·lacions de Spook i es dividirà en una taula redona de debat, l’escolta de produccions sonores i les actuacions en directe realitzades usant el banc sonor gravat en la Pirotècnia Hnos. Caballer.

Programa
14h – 1ª eixida, punt de trobada: IVAM Centre Julio González
14:45h – 2º eixida, punt de trobada: IVAM Centre Julio González
14:30 – 16:30h Dinar
17h Taula redona i produccions musicals
19h Actuacions

Taula redona
. Reyes Martí. Pirotècnica de referència en la fase de disseny de mascletàs i propietària de la pirotècnia Martí de Borriana.
. Mikel Pagola. Llicenciat en Belles arts, divulgador, promotor i crític de pirotècnia, coautor d’obres com La pirotècnia a València.
. Nuria Martí. Pirotècnica de referència en la fase de producció de material i copropietària de la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria.
. Miguel Molina. Artista i investigador d’art sonor, professor en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, és coautor d’obres com Mascletà virtual i actualment dirigix la tesi El petard: un instrument musical, de Toni Coín.
. Iván Llopis. Pianista i compositor, director artístic sonor i cofundador de Banjo Soundscapes. Ha produït directament emprant el so del Tro de Bac i ha realitzat obres com Pólvora a la Vespra amb la Pirotècnia Vulcano.
. Edu Comelles. Artista sonor, músic i gestor cultural. Porta anys gravant el paisatge sonor de les falles i va realitzar al costat de Falla Immaterial el projecte Sent i ment amb sons gravats en la Pirotècnia El Gato de Xelva.

Produccions musicals
. Finalversion3. DJ resident de Spook, productor musical de techno, codirector de Club Gordo i del segell Gordo Trax.
. Atisbo. DJ de techno contemporani, membre de Club Gordo i Gordo Trax així com investigador del col·lectiu SONS.

Actuacions
. Berta Cortina. Artista sonora experimental que treballa amb modulars.
. Martí. Artista sonor i codirector en Nvcli: espai d’art sonor experimental.
. Tusa + Revendless. Duo format per la combinació d’un artista sonor que treballa la síntesi electrònica i instruments DIY i un compositor i productor musical enfocat en la creació de textures i harmonies.
. Lucía Gea. Primera dona DJ resident de Spook i productora musical.

Relacionats

El llibret de falla: una oportunitat cultural

15 mar. 2022 – 24 abr. 2022
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

Alfredo Ruiz: camins cap a la modernitat a les falles

02 mar. 2023 – 23 abr. 2023
IVAM LabIVAM Centre Julio González

Pólvora, cos, so. Un projecte de Ricardo Ruiz

02 mar. 2024 – 18 mar. 2024
AltresIVAM Centre Julio GonzálezTerritori