Pólvora, cos, so. Un projecte de Ricardo Ruiz

#IVAM35

AltresIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

En la seua voluntat per entendre i ser partícip del que ocorre en el seu context popular, la recent línia d’actuació de l’IVAM entorn de les Falles ha tractat d’analitzar i posar en valor l’experimentació artística que hui existeix —no sense generar interessants tensions—, en el cor d’alguns casals. Tot això, amb la finalitat de reflexionar sobre el present i el futur de la celebració. Després de l’estudi del llibret de falla (2022) i de l’obra de l’artista Alfredo Ruiz (2023), el projecte de 2024, titulat Pólvora, cos, so, pretén entendre una de les manifestacions sonores més arrelades i pròpies del territori festiu, la mascletà. La intenció és establir connexions i ponts amb altres disciplines de l’art sonor a fi d’explorar totes les seues possibilitats aplicables i aplicades.

IVAM-SPOOK és la primera trobada del projecte Pólvora, cos, so i es durà a terme en la mítica discoteca de Pinedo el pròxim dia 2 de març. Esta sala, inaugurada en 1984, era una de les parades fonamentals del circuit de discoteques de l’anomenada Ruta Destroy, i forma part de les situades en els Poblats del Sud que es troben cosides per la carretera CV-500 al llarg del litoral de l’Albufera. En l’actualitat, la discoteca és una referència de programació de música techno, un gènere d’àmplia tradició valenciana en el qual, com en la traca popular, predominen el ritme i la potència. Així doncs, la trobada sonora es produirà en diferents parts de les instal·lacions de Spook i es dividirà en una taula redona de debat amb la participació de Mikel Molina, Edu Comelles i Iván Llopis, així com l’escolta de produccions sonores de Finalversion3 i Atisbo i les actuacions en directe de Berta Cortina, Martí, Tusa + Revendless i Lucía Gea realitzades usant, en part, el banc sonor gravat en la Pirotècnia Hnos. Caballer

IVAM-ARRANCAPINS és la segona trobada del projecte ‘Pólvora, cos, so’ i es durà a terme en la Falla Arrancapins el pròxim dia 18 de març a les 14h. Esta comissió fallera s’ha caracteritzat pel seu caràcter crític i el seu compromís social, sent seu del grup de consum de productes de proximitat o realitzant falles àcides que agiten el pensament i el debat. La trobada sonora realitzada pels artistes Llorenç Barber i Martí es produirà directament en l’espai públic a mode de mascletà experimental produïda, en part, usant el banc sonor gravat en la Pirotècnia Hnos. Caballer.

Relacionats

Pólvora, cos, so. IVAM – SPOOK

02 mar. 2024
MúsicaIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Pólvora, cos, so. IVAM – ARRANCAPINS

18 mar. 2024
AltresIVAM Centre Julio GonzálezTerritori