La Gran Nit de Juliol a l’IVAM

VisitesIVAM Centre Julio González

Amb motiu de la Gran Nit de Juliol, l’IVAM se suma a la celebració d’aquesta nit especial plena d’activitats, propostes culturals i festives ampliant el seu horari d’accés gratuït fins a mitjanit i programant una bateria de visites comentades per les exposicions clau del museu de mà de l’equip de mediació de l’IVAM.

L’accés i la inscripció és gratuïta, es recomana puntualitat per començar les mediacions.

De 19 h a 21 h Activacions de l’obra Carved to Flow d’Otobong Nkanga.

La performance Carved to Flow (Tallat per fluir, 2016) és una iniciativa on es posa en pràctica l’economia circular a través d’estructures de producció transformadores. Aquest projecte amb base a Atenes, que actualment continua la seua producció, es va posar en marxa durant la Documenta 14 al 2017 i té com a finalitat elaborar sabó. Lucía Jaén i Katalay Sun convidaran a dialogar sobre el procés de l’obra, així com sobre les possibles connexions personals entre el projecte —amb les múltiples capes— i les persones que la visiten. A més, es podran adquirir sabons i col·laborar així amb la sostenibilitat de la fundació.

20 h Visita comentada Trascity. Alberto Feijóo. Idioma: castellà

Trascity és un projecte específic per a la galeria 3 de l’IVAM on l’artista alacantí Alberto Feijóo reflexiona sobre els rols i espais que ocupem i sobre els objectes que acumulem i col·leccionem, entre ells imatges. Trascity fa referència a la problemàtica contemporània de trobar un lloc al món; un espai on explorar les nostres inquietuds, un refugi on assolir una independència. Un espai físic on l’artefacte artístic es converteix en un objecte de consum.

21 h Visita comentada Aref El Rayess. Obres (1958-1978). Idioma: valencià

Aquesta exposició se centra en la figura de l’artista libanés Aref El Rayess i en la producció de la seua obra entre els anys 1958 a 1978, com un sismògraf que registra els desitjos i les esperances frustrats d’una època, a través d’expressions formals heterogènies inspirades en la insurrecció del poble drus, la guerra d’independència algeriana, les lluites d’alliberament del Tercer Món i la guerra del Líban.

22 h Visita comentada [DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 Encuentro. Art i Context. Idioma: castellà

Entre octubre del 2021 i juny del 2023, la primera edició del programa de joves creadors de l’IVAM Art i Context ha activat més de 25 propostes en forma de tallers, conferències, performances, mediacions o col·laboracions que han tingut lloc en diferents espais, tant dins i fora del museu com a la xarxa. Aquesta exposició és la presentació de les produccions que ha desenvolupat el grup d’artistes al llarg del programa.

23 h Visita comentada Anhel de llum del sud. Otobong Nkanga. Idioma: valencià

L’exposició monogràfica de Nkanga inclourà dibuixos, instal·lacions, fotografies, escultures i performances mitjançant les quals l’artista examina la relació social i topogràfica amb el nostre entorn quotidià. En explorar la noció de terra com a lloc de no pertinença, Nkanga proporciona un significat alternatiu a les idees socials d’identitat. També exposa les complexitats inherents dels recursos naturals i els seus valors potencials per provocar narratives i històries relacionades amb la terra.

Relacionats

Trascity. Alberto Feijóo

01 jun. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González

Aref El Rayess. Obres (1958-1978)

11 mai. 2023 – 27 ago. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González

[DOSMILVINT-I-U] [DOSMILVINT-I-TRES] = 1 encuentro

08 jun. 2023 – 05 nov. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González