Julio González: ferro, avions, guerra, targetes i màscares. Conferència de Juan José Lahuerta

En el marc del seminari “Ser artista. Seminari Julio González”

SeminarisIVAM Centre Julio González

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) organitza el Seminari Ser artista. Seminari Julio González que proposa una nova lectura de l’obra de l’artista, coordinat per Juan José Lahuerta, comissari de l’exposició Ser artista. Julio González i autor del llibre de la mostra, qui impartirà la conferència Julio González: ferro, avions, guerra, targetes i màscares.

“Com és notori, durant els anys de la primera guerra mundial Julio González va aprendre la tècnica de la soldadura autògena. Més enllà del mite que s’ha format al voltant d’esta qüestió -un Julio González treballant poc menys que en les cadenes de muntatge d’una Renault militaritzada- esta conferència es proposa seguir un camí d’un sol sentit, però amb dos o més adreces, que comença en el ferro, en efecte, com no, però que passa per alguns dels espectacles de l’època -els avions- mostrats a través dels media més populars -les targetes postals- i acaba, encara que provisionalment, en algunes màscares no realitzades per González, sinó contemplades per ell”, Juan José Lahuerta.

 

Juan José Lahuerta és professor d’Història de l’Art a l’Escola TS d’Arquitectura de Barcelona. Ha ensenyat en universitats com el IUAV de Venècia o la Nova York University, entre altres. Ha sigut conservador del Museu Picasso de Barcelona i cap de col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Entre els seus últims llibres poden esmentar-se: Religious Painting. Picasso and Max Von Moos (2015); Marginalia. Aby Warburg, Carl Einstein (2015); Photography or Life: Popular Mies (2015); On Loos, Ornament, and Crime (2015), i Arte en la época del infierno (2022). Ha sigut comissari d’exposicions com Picasso. Romànic (MNAC, Barcelona, amb la col·laboració del Musée Picasso, París, 2015); Gaudí (MNAC, Barcelona i Musée d’Orsay, París, 2022) i Julio González. Ser Artista (IVAM, València, 2023). És membre del consell científic de Casabella (Milà) i fundador i director de l’editorial Mudito & Co (Barcelona, Nova York, Venècia).

Relacionats

Ser artista. Seminari Julio González

12 des. 2023
SeminarisIVAM Centre Julio González

Ser artista. Julio González

28 oct. 2022 – 12 gen. 2025
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González