Joyas Cruzadas

Acció del col·lectiu Viruthiers. Melting Point 2016

AltresIVAM Centre Julio González

Joyas Cruzadas

Acció del col·lectiu Viruthiers: Rodrigo Acosta, Ángela Bermúdez, Elvira H. Mateu, Edu Tarín + convidats. 24/4. 12:00h a 13:00h.

Viruthiers és un col·lectiu de València creat en 2011 per Rodrigo Acosta Arias, Ángela Bermúdez, Elvira H. Mateu, Janire Román Díaz i Edu Tarín amb la finalitat de donar visibilitat a la joieria artística contemporània, poc coneguda dins i fora de l’àmbit de l’art.
En aquesta disciplina, les joies es despullen i es desprenen de les etiquetes que les identifiquen amb les arts aplicades, la decoració, els ornaments femenins, l’estatus o el valor material, cercant una nova definició i temptejant la maleabilitat dels seus límits. Es tracta d’una joieria que convida a la reflexió i a l’experimentació amb materials aliens a les creacions convencionals, que planteja formes alternatives de relació de les peces amb el cos i l’espai, que presenta tantes variants com poden existir en el propi art.

Moguts per aquesta idea de visibilització, els membres de Viruthiers desenvolupen accions en escenaris habitualment allunyats d’aquesta disciplina, cercant la sorpresa i la participació del públic.

El 24 d’abril Viruthiers durà a terme en l’IVAM l’acció Joyas Cruzadas, una exposició ‘portable’ en la qual col·laboraran diferents joiers i durant la qual es convidarà als visitants a implicar-se en un joc amb el propòsit de crear un vincle de complicitat entre ells, les peces i els artistes.
El nou context de l’IVAM resulta ideal per a generar un debat sobre l’espai que ocupa la joieria artística contemporània, a cavall entre l’art de galeria i l’art urbà, alhora que ofereix una oportunitat per a explorar i explotar el potencial de la joia com a obra d’art capaç d’apropiar-se de qualsevol espai a través del cos.

Col·laboren en el projecte Rosa Borredá, Empare de Ramón, Erika Jordán, Tina León, Raquel Vidal, Deborah Rudolph, Patricia Domingues, Jordi Aparicio, Laura Guillot, Pi Font de Mora, Ana Cervera, Eva Burton, Cata Gibert, Carlos Silva i Azahara Santoro.

L’acció Joyas Cruzadas forma part del festival Melting Point 2016 que se celebrarà del 21 al 24 d’abril en aquesta ciutat.
Per a més informació: www.meltingpoint2016.wordpress.com

Melting Point 2016

3ª Edició de la Trobada internacional de Joieria Artística Contemporània organitzat pel Departament de Joieria de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Es realitza en la ciutat de València, cada dos anys, des de 2012.

El programa està compost per una àmplia selecció d’exposicions d’artistes i museus especialitzats en joieria artística i d’autor de caràcter internacional, a més de conferències i activitats distribuïdes per espais expositius en el centre de València.