Inauguració PAM’18
La mostra d’art PAM! naix en 2013 amb l’objectiu d’exercir com a aparador i ferramenta de llançament per a les obres dels estudiants del Màster en Producció Artística i el Màster d’Arts visuals i Multimèdia. Aquest projecte sorgeix de la col·laboració entre la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV), ho organitzen els alumnes del Màster en Gestió Cultural, i compta amb el patrocini de la Fundación Hortensia Herrero. “Cultura en emergencia” és el lema de la seua sisena edició, que se celebrarà en la Facultat de Belles arts entre els dies 15 i 18 de maig, i cercarà, una vegada més, impulsar el talent jove.
18:00 h. Inauguració PAM’18
Música a càrrec de Terence Dj
Hall Principal de l’IVAM
Terence és el nou projecte en solitari del productor valencià d’electrònica, synth pop i retro Diego Fertita conegut també pel seu projecte Salfvman.
19:00 h. Conferència Inaugural PAM’18 a càrrec de Juan Martín Prada presentant “El ver y las imágenes en el tiempo de Internet”
Saló d’Actes
Els efectes que Internet i els nous dispositius de la connectivitat estan tenint en les pràctiques de creació, circulació i recepció de les imatges són avui un dels camps de treball prioritaris dels estudis visuals. En aquesta conferència ens aproximarem a l’anàlisi de les formes en les quals es generen, circulen i propaguen les imatges en la xarxa, de les seues funcions en un context articulat pels «social mitjana», atenent amb particular atenció a les noves maneres del veure i del donar-se a veure als quals aquestes indueixen. Però més que una aproximació a les teories de la imatge en l’era de les xarxes socials el que aquesta conferència pretén és una introducció a una teoria del veure i de la mirada en aquest context cada vegada més condicionat per la connectivitat digital. Seran, doncs, les noves condicions de la visió i de la mirada que els fenòmens propis de la cultura-xarxa han imposat o dels quals són resultat, els que assumisquen ací un major protagonisme.
Juan Martín Prada és catedràtic de la Universidad de Cádiz. És autor dels llibres La apropiación posmoderna. Arte, práctica apropiacionista i Teoría de la posmodernidad (ed. Fundamentos, 2001), Prácticas artísticas e Internet en la época de las redes sociales (AKAL, Colección de Arte contemporáneo, 1ª edició 2012 – 2ª edició actualitzada i ampliada, 2015), Otro tiempo para el arte. Cuestiones y comentarios sobre el arte actual (Sendemà 2012), etc. Ha col·laborat en revistes com EXIT, Estudios visualas, Fibreculture-The Journal, Revista de Investigaciones Sociológicas, Revista de Filosofía, Red Digital, FLUOR, Papers d’art, A mínima, Temps d’art, Transversal, Deforma o en el suplement “Cultura/s” de La Vanguardia de Barcelona, entre moltes altres publicacions impreses i digitals. És autor de nombrosos textos per a catàlegs d’exposicions i llibres col·lectius editats per AKAL, Cátedra, Narcea, Turner, etc.