I Jornades d’estudi sobre l’obra de Julio González
Les “Jornades d’estudi sobre l’obra de Julio González” que se celebraran al setembre, a l’auditori de l’IVAM, tenen l’objectiu d’oferir una visió plural des de diferents enfocaments analítics i creatius sobre les contribucions i aportacions constructives de l’artista al debat de les idees estètiques i investigacions plàstiques que han configurat la nostra sensibilitat contemporània.
Prenen lloc en paral·lel a l’exposició “Matèria, espai i temps. Julio González i les avantguardes” que es va inaugurar el passat 11 d’abril en la galeria 2 de l’IVAM, en la qual es mostren diferents moments clau de la seua trajectòria, com el seu període de formació en el cercle modernista català, la relació amb el seu germà Joan, la seua amistat amb Joaquín Torres García o la seua participació en el Pavelló de la República en l’Exposició Internacional de París de 1937 i el caràcter innovador de la seua escultura; generant un nou discurs que relaciona els diferents aspectes a partir de les obres i la documentació que l’IVAM conserva d’ell i d’altres artistes de les avantguardes històriques.
En aquestes jornades, de dos dies de duració, comptarem amb la participació de David Bestué, María Dolores Jiménez-Blanco, Brigitte Leal, Tomàs Llorens, Idoia Murga i María Rosón; que obriran el debat entorn de la figura de l’artista i plantejaran nous camins d’investigació.
PROGRAMA:
– Divendres 20 de Setembre
16.30 h. Tomás Llorens. Historiador i crític de l’art.
“De com i per què Julio González mai va ser un artista d’avantguarda”
18.00 h. Brigitte Leal. Directora adjunta i responsable de les col·leccions del Musée national d’art moderne – Centre Georges Pompidou (París).
“1937: Julio González entre la Montserrat i la Dona davant l’espill”
19.00 h. Mª Dolores Jiménez-Blanco. Professora titular i Directora del Departament d’Història de l’Art de la Universidad Complutense de Madrid.
“Reciclatges”
– Dissabte 21 de Setembre
10.10 h. María Rosón. Historiadora de l’art i investigadora.
“La Montserrat: Dones fortes durant la guerra civil espanyola, entre la icona i la realitat”
11.45 h. Idoia Murga. Científica Titular del Departament d’Història de l’Art i Patrimoni del Instituto de Historia del CSIC.
“Ballant metalls”
13.00 h. David Bestué. Artista.
“Concavitats”
Inscripció Gratuïta
A través de l’e-mail: actividades@ivam.es
Places limitades fins a completar aforament.
Certificats. En finalitzar les jornades s’atorgarà un certificat als assistents al 80% de les jornades.