Grup de lectura: Un diàleg sobre l’amor. Eve Kosofsky Sedgwich, a càrrec de Maria José Belbel

Activitat vinculada a "Pepe Miralles. Efecte d'una força aplicada bruscament" Biblioteca 11.00h

ConversesIVAM Centre Julio González

25 d’abril 2020, 11h. Biblioteca IVAM

Grup de lectura
Maria José Belbel. Un diàleg d’amor

María José Belbel Bullejos (Granada, 1954) és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Granada i Màster of Arts per la Universitat de Londres –Queen Mary College. Ha realitzat estudis de traducció en la Universitat Complutense de Madrid i de literatura anglesa (Shakespeare i l’origen de la novel·la anglesa) en la Universitat de Califòrnia, Berkeley.

Professora d’institut jubilada, activista antifranquista i feminista queer, ha sigut editora convidada en el projecte Vitrines de Erreakzioa per al MUSAC, 2012; ha editat i traduït Coneixement feminista i polítiques de traducció I i II per a Arteleku, Diputació Foral de Guipúscoa, 2013 i 2014. Ha editat i co-traduït Mother Camp. Una història dels transformistes femenins als Estats Units d’Esther Newton, 2016. Tocar la fibra. Afectes, Pedagogia, Performatividad, 2018, Un diàleg sobre l’amor, 2019, tots dos llibres de Eve Kosofsky Sedgwick.

En l’actualitat, el seu treball està centrat en la traducció de l’obra de Eve Kosofsky Sedgwick -poeta, professora de literatura, pionera de la teoria queer i de la teoria dels afectes- autora que a Tocar la fibra (Touching Feeling) “analitza algunes eines i tècniques que puguen ser útils per a desenvolupar un pensament i una pedagogia no dualista”.

Relacionats

Pepe Miralles

18 oct. 2018 – 03 feb. 2019
BibliotecaIVAM ProdueixIVAM Centre Julio González