Cresc cap amunt i esclate les voreres

NEIN

ArticulacionsIVAM Centre Julio González

A través de la metodologia del passeig, el grup d’investigació NEIN, integrat per Álvaro Romero, Alba González, Ángela Aroca, Carlos Maiques i Julian Hackenberg, estudia i experimenta el que succeeix entorn de la idea de l’enfonsament sociopolític i les seues manifestacions en el mitjà circumdant.

Titulada Cresc cap amunt i esclate les voreres, la labor d’investigació consisteix a passejar i detindre’s a observar per diferents llocs de València i els seus voltants amb l’objectiu d’identificar quotidianitats que han patit un col·lapse. Es desenvolupa amb l’activació del cos i la percepció conscient de les friccions, les tensions i les poètiques dels espais triats. Existeix un interés específic per posar el cos en l’espai i plantejar quines urgències fa falta repensar de manera col·lectiva en el nostre territori.

Els passejos realitzats fins al moment han sigut ‘Hora Punta’, una observació del trànsit sobre un pont de carretera, en l’eixida de la ciutat a primera hora del matí d’un dia laborable; ‘Enormes fractures’, un passeig per una pedrera al sud de València, on la muntanya estava prop d’acabar la seua productivitat; ‘Som sòl’, un recorregut per la problemàtica de les hortes d’Albal i el sistema de compostatge que s’està duent a terme a través de l’Associació del Camp a la Taula, i ‘Entreu i sabreu el que és el terror’, un passeig en col·laboració amb LUCE i Samuel Godion pel nou llit del riu Túria.

Passejar és sempre un poc més i sempre es dona i rep alguna cosa en el trajecte, per la qual cosa, com apunten Richard Riso i Russ Hudson, “és difícil trobar una definició encertada; podria ser més fàcil definir-la pel que no és que pel que és. Per exemple, podem dir que no és pensar, no és sentir, no és moure’s, no és intuïció i no és instint, encara que sí que pot contindre qualsevol o totes aquestes coses”.

Després d’aquest aprenentatge es pregunten: quins són els agents, els mitjans o les formes que permeten aquest tipus d’observació?. Per a testar aquest aprenentatge és necessari obrir el procés. Per això, el cinqué passeig que es realitzarà en el Barri del Carme el pròxim 24 de juny a les 10.30 h, tindrà com a objectiu passejar juntes, observant i alentint els nostres cossos un 25% al mateix temps que activar la consciència un altre 25%. Pots acompanyar el passeig i participar de la investigació, inscrivint-te ací.

Activitat col·lectiva: 24 de juny de 2023 a les 10.30 h
Lloc de trobada: Porta principal de l’IVAM

Relacionats

Tres exercicis per moure les articulacions

09, 15, 17, 22 i 24 jun. 2023
ArticulacionsConversesEscèniquesIVAM Centre Julio González

Articulacions – Programa Públic 22/23

06 oct. 2022 – 30 jun. 2023
ArticulacionsIVAM Centre Julio González

Articulacions – Programa d’estudis IVAM · UV · UPV 22/23

08 jun. 2022