Cosir i Soldar. Conferència de Celia Marín

En el marc del seminari “Ser artista. Seminari Julio González”

SeminarisIVAM Centre Julio González

Celia Marín presenta la conferència Cosir i Soldar el marc del seminari Ser artista. Seminari Julio González, coordinat per Juan José Lahuerta, que busca proposar una nova lectura de l’obra de l’artista.

“Julio González va aprendre a soldar durant la Primera Guerra Mundial. La seua relació amb la soldadura marca el curiós camí que porta a esta tècnica de ser un art útil modern i nou, a una tècnica necessària en l’esforç de l’art  de la guerra i que finalment es transforma, a les seues mans, a allò que els teòrics del segle XIX deien un art pur, després ja de tota utilitat i fins pràctics. El que mostrarà esta conferència és, precisament, com es forma l’imaginari visual d’estos moderns artificis i la relació entre l’ull que observa, la mà que controla l’eina i l’obra”, Celia Marín.

 

Celia Marín és arquitecta, té un màster en Teoria i Història de l’Arquitectura (ETSAB-UPC) i és Doctora en Història (UPF). Es dedica principalment a la investigació i la docència relacionada amb la teoria i la història de l’arquitectura i l’art. En l’actualitat és Professora Lectora en el Departament de Teoria i Història de l’Arquitectura de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC-BarcelonaTech). Ha col·laborat en projectes relacionats amb la història de l’arquitectura i l’art per a institucions com el CCCB, Fundació Mies van der Rohe, Museu d’Història de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya o el Museu Picasso de Barcelona.  

Videos

Relacionats

Ser artista. Seminari Julio González

12 des. 2023
SeminarisIVAM Centre Julio González

Ser artista. Julio González

28 oct. 2022 – 12 gen. 2025
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González