Conversa entre Mª Jesús Folch i Isabel Tejeda al voltant de Juana Francés

Diàleg i presentació del catàleg de la mostra. #100añosJuanaFrancés #IVAM35

ArticulacionsIVAM AlcoiTerritori

Amb motiu de l’exposició dedicada a l’artista Juana Francés en l’IVAM Alcoi, i coincidint amb el centenari del seu naixement, presentem una conversa entre la historiadora de l’art Isabel Tejeda i la comissària de la mostra Mª Jesús Folch. En ella s’analitzarà la figura i trajectòria de l’artista des d’una perspectiva de gènere, amb l’objectiu d’indagar en l’entramat de les construccions socioculturals de la seua època i comprovar com van influir en la seua activitat artística.

A més, es presentarà el catàleg associat a l’exposició.

Isabel Tejeda Martín (Madrid, 1967) és Catedràtica en la Facultat de BBAA de la Universitat de Múrcia, especialitzada en feminismes i art contemporani i discursos museogràfics. Va ser directora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere de la Diputació d’Alacant en la primera meitat de la dècada 1990 i directora del Departament d’Arts Visuals de Múrcia Cultural (CARM) i, com a tal, directora de l’Espai AV i la Sala de Veròniques de 1998 a 2010. Ha comissariat quasi un centenar d’exposicions a Espanya, Puerto Rico, l’Argentina, Gran Bretanya, Itàlia, França, Holanda i República Txeca. És Premi Espais a la Crítica de Arte; finalista del Premi d’Assaig Art i Dret, 2005; Premi Anetta Nicoli (UMH) i Premi Juana Francés – Precrea de les Universitats Públiques Valencianes.

María Jesús Folch és conservadora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) des de 1996 i doctora en Història de l’art per la Universitat de València (2017) amb una tesi titulada La dona com a document gràfic: una aproximació al fotoperiodisme femení. En els últims anys ha centrat el seu treball en l’estudi de la col·lecció de l’IVAM, a més d’haver coordinat més de 80 exposicions i comissariat altres tantes entre les quals destaquen alguns casos d’estudi sobre la col·lecció de l’IVAM com a Cos, espai i temps en Bruce Nauman (2015); Ana Peters. Mitologies polítiques i estereotips femenins en els seixanta (2015).

Videos

Relacionats

Juana Francés

16 jun. 2023 – 25 feb. 2024
ExposicióIVAM Alcoi

Juana i els rinoceronts. Jornada al voltant de Juana Francés

24 feb. 2024
EscèniquesMúsicaVisitesIVAM AlcoiTerritori

Juana i els rinoceronts

24 feb. 2024
EscèniquesMúsicaIVAM AlcoiTerritori