Conversa amb Teresa Millet, comissària de l’exposició “Richard Hamilton. Cas d’estudi”
Els casos d’estudi són projectes que vinculen l’exposició amb la investigació, la documentació i l’anàlisi de l’obra d’artistes del segle xx.
Aquest cas d’estudi presentarà, a partir d’una selecció d’obres que es conserven en la col·lecció permanent de l’IVAM, un recorregut pel treball de Richard Hamilton (Londres 1922 -2011), responsable, junt amb altres artistes, de la transformació i desenrotllament de l’art britànic entre 1950 i 1960. El seu paper seminal en el naixement de l’art pop ha sigut reconegut, i celebrat, a través d’exposicions retrospectives organitzades en els museus més importants d’Europa i Estats Units.
L’exposició mostrarà el discurs incisiu i polifacètic del treball de Richard Hamilton que amb un caràcter lúdic i irònic, planteja una reflexió crítica sobre la societat de consum i l’imaginari mediàtic contemporani. Les obres seleccionades, fonamentalment obra gràfica, junt amb els catàlegs que la Biblioteca de l’IVAM conserva d’aquest autor i el disseny i contingut de la qual Hamilton va cuidar sempre a consciència, seran els eixos d’aquesta presentació que explora els límits entre el popular i el culte, el natural i l’artificial, el figuratiu i l’abstracte.