Confluències al festival de cinema Espígol Fest 2023, Herbers (Els Ports)

Projecció d'Al voltant de la Carbonera de Laura Palau i el documental realitzat per La Cosecha durant el procés de residències als pobles de la comarca d'Els Ports

CinemaConfluènciesTerritori

Confluències participa a la segona edició del festival de curtmetratges Espígol Fest, amb la projecció de Al voltant de la Carbonera de Laura Palau i el documental realitzat per La Cosecha durant el procés de residències, mediació i creació artística als pobles de la comarca d’Els Ports –en què s’inclou Mirades d’Herbers, el projecte que Fent Estudi ha realitzat a Herbers–.

L’Espígol Fest és una iniciativa de l’associació valenciana Àmbit, en què participen les veïnes i veïns d’Herbers i l’Ajuntament del municipi, juntament amb altres associacions i entitats col·laboradores. L’edició d’enguany es desenvoluparà del 13 al 16 de juliol, centrada en la cultura diversa, la inclusió, la lluita contra la despoblació i les desigualtats, desenvolupant un programa que inclou, a més de la projecció dels curtmetratges seleccionats, unes jornades de sensibilització sobre despoblació, causes socials, ruralitat i biodiversitat a través del cinema.

El programa del festival començarà el dijous 13, destacant la presència del director Montxo Armendáriz durant la jornada del divendres 14. Al llarg de tres dies, a la Sala del Dic del Castell d’Herbers es projectaran 19 curtmetratges de procedència internacional seleccionats per l’Espígol Fest, que aborden el territori, la immigració, la identitat sexual, la despoblació i la biodiversitat.

Confluències participarà de la jornada del diumenge 16 de juliol:

12 h Trobada de bones pràctiques en l’àmbit rural, juntament amb el Col·lectiu Libélula Negra, el Grup Arcoiris, la Matarranya Íntim, la Mare de Déu de la Font, el Geldo Capital Cultural, el Pilotem i el CDR Alt Maestrat (Albocàsser).

18 h Projecció de la peça de Laura Palau a Vallibona, Al voltant de la Carbonera, i del documental de Confluències a la comarca dels Ports, amb la presència de Sonia Martínez, directora adjunta de l’IVAM i Eva Bravo, coordinadora de Confluències. També es projectarà Domingo, Domingo, amb la presència de la directora Laura García Andreu.

Podeu consultar ací el programa complet del Espigol Fest.

I ací podeu consultar Mirades d’Herbers, la peça que Fent Estudi ha realitzat per a Herbers en el marc de Confluències, Intervencions artístiques al medi rural.

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en Els Ports

01 oct. 2022 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

Al voltant de la Carbonera, Laura Palau (Vallibona)

01 oct. 2022 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori