Conferència de Mau Monleón Pradas

ConversesIVAM Centre Julio González

Campanya per la Igualtat entre dones i homes al Museu i en l’Educació. | #Portaldigualtat

Conferència de l’artista i comissària feminista Mau Monleón Pradas, entorn al projecte d’art públic #Portaldigualtat que es desenvolupa dins del programa IVAM PPRODUEIX en col·laboració amb diferents associacions culturals que treballen en l’àmbit nacional per la consecució de la igualtat.

#Portaldigualtat és una campanya participativa promoguda per Mau Monleón i impulsada per artistes, agents i associacions del món de la cultura, que reivindica l’acompliment de la Llei d’Igualtat al museu, mitjançant la inclusió d’un portal en els webs dels museus d’art. D’aquesta forma, tota la informació que s’arreplegue en els mateixos: col·leccions, exposicions i activitats, a més de la seua gestió de biblioteques, i altres aspectes relatius a cada museu, es presente des de la perspectiva de gènere.

En el marc el projecte #Portaldigualtat s’han desenvolupat diferents accions participatives, entre les quals destaca una campanya de vídeo; una campanya participativa visual i un fòrum de debat, entre d’altres.

Mau Monleón Pradas treballa en vídeo, fotografia, text, instal·lació, art públic i transmèdia. Els seus projectes com a artista i comissària se centren en l’esfera pública i així explora temes des de la crisi de la cura i la violència de gènere; el treball i l’educació; fins a l’arquitectura i l’entorn construït, especialment en allò que afecta les dones.

Relacionats

#Portaldeigualdad

15 set. 2020 – 10 gen. 2021
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González