#Portaldeigualdad

Campanya per la igualtat entre dones i homes en el museu i en l’educació

IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

#Portaldeigualdad. Campanya per la igualtat entre dones i homes en el museu i en l’educació, 2020-21 és un projecte d’art públic de l’artista i comissària feminista Mau Monleón Pradas per al PATI OBERT de l’IVAM dins del programa “IVAM PRODUEIX” en col·laboració amb diverses associacions culturals que treballen en l’àmbit nacional per la consecució de la igualtat.

El projecte proposa executar una campanya per la igualtat entre dones i homes en el museu en diverses fases, amb l’objectiu de reivindicar el compliment de la Llei d’igualtat. Per a fer-ho, es plantegen diferents accions tant en l’espai físic offline com en l’espai virtual online.

#Portaldeigualdad és una campanya participativa impulsada per artistes, agents i associacions del món de la cultura que reclama la inclusió d’un portal d’igualtat en els portals web dels museus d’art.

Un portal d’igualtat és una idea innovadora perquè els museus incloguen en els seus webs, mitjançant la perspectiva de gènere, tota la informació que manegen i produeixen, perquè siga visible i estiga disponible per a tot el públic. Aquesta informació hauria de contemplar les seues col·leccions, exposicions i activitats, a més de la seua gestió de biblioteques, i altres aspectes relatius a cada museu en particular i així s’adquirirà un caràcter prospectiu.

El projecte #Portaldeigualdad concentra la seua campanya en diverses accions participatives, entre les quals destaca una campanya de vídeo, una campanya participativa visual i un fòrum de debat, entre altres.

La primera acció participativa és en format vídeo per a social mèdia. D’abast nacional, va començar el dia 7 de setembre de 2020, a partir de la qual cada persona té la possibilitat de donar suport a la campanya gravant-se amb el seu mòbil i compartint-ho com a story i publicació.

L’artista convida a participar en el projecte gravant un vídeo i compartint-lo en les xarxes socials, i promou que cada participant invite altres persones a compartir-ho i a gravar-ne el seu, afegint les etiquetes #Portaldeigualdad #IVAM en els seus stories i publicacions.

Dins de la campanya participativa visual es preveu la instal·lació d’una intervenció de l’artista al Jardí d’Escultures de l’IVAM en forma de tanca publicitària amb l’eslògan Espai per a dones. Si tu vols! Museus i Educació. #Portaldeigualdad

També es pot col·laborar amb el projecte sumant-se a la campanya #Portaldeigualdad com a persona física, entitat, museu o associació, en:

@maumonleon.es
facebook.com/mau.monleonpradas
www.maumonleon.es

Hi col·laboren:
MAV Mujeres en las Artes Visuales
Clásicas y Modernas, Associació per la igualtat de gènere en la cultura
AVVAC (Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló)
AVVCA Associació Valenciana de Crítics d’Art
MACVAC Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés
OBSERVATORI CULTURAL DE GÈNERE
LRM CIDII Comunitat de Coneixement des de la Perspectiva de Gènere
ACVG Art Contra Violència de Gènere
ITAMAR Revista d’investigació musical
IES Barri del Carme, València
UPV Universitat Politècnica de València
LCI Laboratori de creacions intermèdia
Fundació Evarist Navarro