Berenar #5. Berenar a l’amagatall. Art i Context 2023 – 2025

Amb Bella Báguena, Yael Vidal i Antoni Jorge #IVAM35

Art i ContextConversesIVAM Centre Julio González

En el cinqué Berenar d’Art i Context 2023-2025, Bella Báguena (artista del programa) convida a Yael Vidal i Antoni Jorge amb el seu projecte instalatiu «L’amagatall. Llençols refugi» i la seua corresponent mediació gastronòmica per a generar un espai de recer i joc. Partint del gest infantil de construir un amagatall i gaudir un berenar sota els llençols, ens convida a una experiència col·lectiva en la qual trobar-se en un entorn segur i acollidor per a compartir secrets, contes i mossets. S’abordarà la importància de l’alimentació i els espais íntims en la consolidació de llaços afectius i en la creació de comunitats dissidents. «Et convidem a unir-te a nosaltres el 3 de juliol per a esta vesprada especial, on la nostàlgia i la tendresa mitjançant el menjar s’entrellacen en un refugi secret i comú».

Yael Vidal comença els seus estudis en Sociologia per a acabar Belles Arts en la UPV. Cursa un Màster en Il·lustració, i s’especialitza en escenografia. Participa en el programa d’estudis Articulacions de l’IVAM, i actualment investiga en el Màster en Estudis culturals, arts visuals i perspectives kuir (MUECA). Ha participat en exposicions col·lectives en centres com el IAM a Dakar. És part del grup d’investigació Prrovisional, i participa en Recreo Artbook Fair amb el fotollibre Atalas Y, que desenvolupa amb Almudena Soullard, pel qual reben el premi III Convocatòria a la Creació Artística de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València. Actualment impartixen tallers en centres socials i culturals com el EACC. Compartix també altres projectes com Inner.Face, l’últim en el marc d’Articulacions 24 a l’IVAM.

Antoni Jorge López va estudiar Humanitats i el Màster en Estudis culturals, arts visuals i perspectives kuir (MUECA), en la Universitat Miguel Hernández. El seu treball ha partit sempre des de la militància en moviments de base i en espais autogestionats, especialment a través de la mediació gastronòmica com a ferramenta d’intervenció comunitària; polentadas queers, gelateries transfeministes i autogestionades o dinars per a compartir en col·lectiu des d’entorns polititzats. La gastronomia, però especialment l’acte de menjar com a moment de reunió a través del qual generar col·lectiu.

Relacionats

Berenar #2. Art i Context 2023 – 2025

27 gen. 2024
Art i ContextConversesIVAM Centre Julio González

Berenar #3. Art i Context 2023 – 2025

01 mar. 2024
Art i ContextIVAM Centre Julio González

Berenar #4. Art i Context 2023 – 2025

15 mai. 2024
Art i ContextConversesDIMIVAM Centre Julio González