L’IVAM proposa ‘clubbing’ amb arrels populars, jocs en família i creació contemporània en el seu programa nadalenc

Nota de premsaIVAM AlcoiIVAM Centre Julio GonzálezTerritori
  • Del 22 de desembre al 7 de gener, el Museu proposa una sessió amb el DJ set Califato, tallers, joc lliure, mediacions especials i una nova proposta amb l’artista Carlos Maiques

 

València (18.12.23). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) proposa més d’una desena de tallers, activitats i activacions amb la finalitat d’acostar el seu programa expositiu i oferir un espai d’experiències a tots els públics durant les festes nadalenques.

Els andalusos Califato ¾ seran els encarregats de fer ballar els assistents divendres que ve, 22 de desembre, amb un dels seus últims DJ sets de l’any. Folklore, rumba, world music i electrònica a través de remix, edits i tot l’univers clubber i breakbeater subterrani a partir de les 20.00 hores.

Amb un ampli bagatge musical, la banda és coneguda per mesclar reminiscències de la tradició musical andalusa amb gèneres moderns com el rock, l’electrònica o el punk. Les seues cançons són una mescla de sàtira, reflexió i humor en allò que han denominat com a “folklore futurista”.

Prèviament a la sessió de Califato, divendres, a les 18.30 hores, l’IVAM inaugura una nova proposta d’‘Estudi obert’ amb l’artista Carlos Maiques, que instal·larà el seu estudi en l’IVAMLab3 fins al 5 de gener.

Este projecte d’estudi obert, que va tindre com a primer artista convidat LUCE, continua enguany amb ‘Pareidolia hipercúbica’, en què Carlos Maiques compartirà els seus processos de treball i generarà un diàleg a través de diversos àmbits com la paraula, la representació gràfica o una performance electrònica.

 

Propostes familiars

Així mateix, durant els dies nadalencs l’IVAM oferix cinc propostes de tallers familiars. El primer és una nova edició de ‘Juguetoría’, el taller de construcció i joc que va inaugurar el Museu l’estiu passat, dirigit a la primera infància.

Una altra proposta és ‘De sobte un conte!’, on es posarà a prova l’espontaneïtat narrativa dels participants, unint literatura, oralitat i art a partir de l’exposició de ‘Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud’, que es clausura el 7 de gener.

Sota el títol ‘Que el joc no s’acabe mai’, l’IVAM oferix també a les famílies un joc autònom amb el qual dialogar amb la seua col·lecció per a gaudir en qualsevol racó del museu. A més, el més “rebel” dels tallers, ‘Al museu? No!’, convida a recórrer els espais de l’IVAM replantejant què es pot fer o no fer als museus.

Finalment, ‘Troballa o deixalla?’ és una proposta de creació col·lectiva a partir d’elements inusitats i d’espais que no solen ser accessibles als museus.

És imprescindible la reserva prèvia per a participar en els tallers. Consulteu horaris: consulteu.

 

Mediacions especials i performance

Amb motiu de l’exposició ‘Anhel de llum del sud’, l’IVAM convida a aproximar-se a l’obra d’Otobong Nkanga -recentment guardonada amb el Premi Nasher d’escultura-, a través de diverses mediacions.

D’una banda, el 27 de desembre, l’Escola de Sabers Diversos de Poliglotisme oferirà una visita especial a través de les veus de tres dones: la italiana Noemi Neri, la iraniana Saba Moradi i la toledana Soledad Martín.

D’altra banda, el 5 de gener es podrà gaudir d’una nova activació de l’obra Carved to Flow (Tallat per a fluir, 2016), sota el guiatge de Lucía Jaén i Katalay Sun.

Així mateix, l’equip de mediació de l’IVAM proposa diverses visites a les exposicions del museu: ‘La fotografia al mig’, ‘Ser artista. Julio González’, ‘Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud’ i ‘Trascity. Alberto Feijoo’.

Galeria

Relacionats

Torna el Nadal a l’IVAM

23 des. 2023 – 07 gen. 2024
EducacióTallersVisitesIVAM Centre Julio González